Skip to main content

GIZAI PIRAMIS KLÍMAVÁLTOZÁS

Ez a film egyszer és mindenkorra átformálja a Földről alkotott nézeteinket. Minden egyes állítása a matematika és egyéb tudományok nyelvén írt tényeken alapul.

A piramisok titkainak leleplezése

A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan izgalmas dokumentumfilm egy fantasztikus utazásra hív minket.

hirdetés

Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig, hogy felfedje a világ különböző részein található piramisok rejtélyét, feltárva ezeknek az elképesztő építményeknek az üzenetét a modern kori emberiség számára, alapjaiban változtatva meg a történelmünket és a jövőnket is.

A film nem csak azért érdekes, mert a matematikát, geometriát is segítségül hívja a tudományos vizsgálatokhoz, hanem azért is, mert a filmben kb. 1.24-től az emberiség számára szóló, kódolt nyelven készült üzenetről hallunk.

Eszerint a piramis, illetve az abban felvett mértani formák nem mások, mint (a mai napig fennálló) üzenetek az utókornak, azaz nekünk, a ma élő emberiségnek.

Giza ugyanis egy óra, mely 26 ezer év alatt fordul körbe. Miért érdekes mindez? A 26 ezer éves ciklus a Földön végbement mágneses pólusváltásokra utal, melynek kapcsán jól kiszámítható klímaváltozás, végzetes éghajlatváltozás következhet, következik, következett be, vélhetően már többször is a Föld életében.

Ez összhangban áll a Bibliában és más ősi vallásos szövegekben fellelhető özönvízzel, égből érkező pusztítú tűzzel (azaz az űrből érkező napsugárzással) kapcsolatos teóriákkal, melyek képesek teljesen elpusztítani az egész emberiséget a Földön élő más fajokkal együtt.

A film készítője szerint az egyiptomiak tudtak e ciklikusságról, és figyelmeztetésképp építették a piramisokat, illetve a Szfinxet.

A szerző ugyanakkor elismeri, hogy e helyt már csak találgatásokba tud bocsátkozni, biztosat nem állíthat. Szerinte további kutatásokra van szükség, hisz a pólusváltásokat ismerjük ugyan, de nem tudjuk, hogy mi okozza.

A filmben több tudós is véleményt formál teóriájával kapcsolatban, egyetértve azzal, hogy folytatni kell a kutatásokat.

A szerző végül felteszi a kérdést, fogytán van az időnk? Erre senki sem tudja a választ.

 A film sok vitát váltott ki, ennek ellenére mégis érdemes megnézni, hisz az alkotó azért készítette aztt, hogy mi, az emeriség, elkerülhessük a ciklus végén bekövetkező katasztrófát.  

Forrás: maga a film - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5