Skip to main content

 

Térképen követhető lépésről-lépésre, hol van éppen az ország területén zápor, zivatar.

Pénteken a Dunántúlon már délelőttől, máshol estétől alakulhatnak ki záporok, zivatarok - írja a Köpönyeg.hu. A szél fokozatosan ÉNy-ira fordul és több helyen viharossá fokozódik.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

ÉNy-on 29, máshol még 35 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az enyhülést hozó hidegfront ide kattintva, egy erre a célra kialakított térképen követhető, hogy éri el az ország egyes részeit, éppen hol lesz zápor, zivatar.

Szombat hajnalban, reggel többfelé lehet zápor, zivatar, majd napközben átmenetileg csökken a felhőzet. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet újabb eső, zápor, zivatar. A dunántúli és a középső tájakon nagy területen lesz viharos az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik: 24 és 30 fok közé gyengül a felmelegedés.

Vasárnap délutánig, estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Keleten többfelé, máshol csak elszórtan lehet eső, zápor. Fokozatosan gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorologiai tájékoztató

Időjárási front nem éri el a Kárpát-medencét, de igen meleg levegő áramlik térségünk fölé. Országszerte kánikula várható. A nagy hőségben a szokásosnál több folyadékot fogyasszunk, lehetőleg vizet, teát, zöldség- és gyümölcsleveket! Sok helyütt erős lesz az ultraibolya sugárzás. Védjük bőrünket a káros napsugaraktól! Hordjunk szalmakalapot, napszemüveget! Aki teheti a déli órákban húzódjon árnyékba.
 
UV-B sugárzás
 
Maximum: 7.6 - Nagyon erős
Minimum: 6.1 - Erős
Átlag: 7.3 - Nagyon erős
 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5