Skip to main content

Tolóajtóhoz zárat választani nem is mindig olyan egyszerű feladat. Sok esetben az sem egyértelmű, hogy milyen kategóriában keressük a megfelelő darabot, és persze magának az ajtónak a típusa sem mindegy. 

Fontos az ajtó típusa

Gondoljunk csak bele, hogy milyen sokféle nyílászáró van! Ha csak a bejárati ajtókat nézzük, akkor ott is számos különböző típusról lehet szó. De akkor még ott vannak például a szekrények tolóajtajai is. Értelemszerűen nem ugyanolyan zárat szerelünk fel mindenhova.

De nem csak az fontos, hogy milyen funkciót tölt be az adott nyílászáró, hanem az is, hogy milyen anyagból készült. Jellemzően sokan választják a fa alapanyagot, a fából készült tolóajtókat. Ezekhez kiváló választást jelentenek a Zárdiszkont - Online zárszaküzlet bevésőzárai.

A tolóajtó előnyei

A toló típusú nyílászárók nagyon népszerűek. Ez pont azért van, mert előnyös kialakításúak, ugyanis nem kell számolnunk a nyílóajtó helyével. Épp ezért tökéletes választást jelentenek akkor, ha nincs extra hely, és minden falatnyi helyet meg kell becsülnünk. A segítségükkel olyan helyekre is lehet ajtót rakni, ahová normál esetben nem lehetne.

Tolóajtóhoz zár? Milyen típusok közül választhatunk?

Bútorzárként hatékonyan tudnak működni a benyomós tolóajtózárak. Ezek megállják a helyüket bárszekrényeknél, fontos dokumentumok vagy veszélyes vegyszerek esetén is. Ha ezeket, vagy ezek közül valamit szeretnénk tolóajtó mögé rejteni, akkor a tökéletes választás a benyomós zár.

A másik javasolt típus a normál bevésőzárak közé tartozik, melyeket alapvetően fából készült ajtók esetén alkalmazunk. Fontos megjegyezni, hogy ezek váltós, hengerzárbetétes szerkezettel bírnak. Épp ezért, ha cserélni szeretnénk őket, akkor egy azonos méretekkel rendelkező és hasonlóan működő zárra lesz szükségünk. 

Hogyan válasszunk?

A nyílászáró súlya a szokásosnál is fontosabb a tolóajtók esetén. Amikor választunk, akkor mindenképp vizsgálnunk kell azt is, hogy az ajtó méretéhez megfelelő-e a választott zár.

Természetesen a méretekre is oda kell figyelni. Csere esetén mindig úgy kell megvásárolnunk az új zárat, hogy előtte pontosan lemérjük a meglévő méreteit. Itt mindenképp figyelnünk kell arra, hogy milyen széles az előlap, mekkora a zártest, illetve a zárbetét nyílásának közepétől milyen távolságra van a kilincslyuk közepe.

Bár elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnhet mindez, azonban egyrészt fontos szempont, hogy biztos pontosan akkora legyen az új zár, mint a régi, másrészt a kereskedők is igyekeznek minden segítséget megadni az új zárak esetén, hogy a lehető legegyszerűbben megtaláljuk azt, amire szükségünk van.

Zár új tolóajtóhoz

Természetesen nem csak cseréről lehet szó, hanem új tolóajtókba is lehet zárat szerelni. Ez a típus elég népszerű, mert praktikus, így könnyen belefuthatunk abba, hogy zárra lesz szükségünk egy új darab esetén. Itt fontos lesz az ajtó típusa, továbbá az is, hogy milyen anyagból készült. Ezen paraméterek alapján érdemes az új tolóajtóhoz zárat választani.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5