Skip to main content

A Google 2024. márciusi alapfrissítése jelentős hullámokat kavart a keresőoptimalizálás (SEO) tengerében. A rangsorolási algoritmus frissítései megváltoztatták a játékszabályokat, és most a webhelyeknek alkalmazkodniuk kell a siker fenntartásához. Ez az útmutató mentőövet nyújt a SEO viharos vizén való navigáláshoz. 

Hogyan javítsd tartalmaidat a Google 2024. márciusi frissítéséhez?

Google 2024. márciusi alapfrissítése kiemeli a tartalom minőségének fontosságát a keresőmotorok rangsorolásában. A webhelyeknek, amelyek jó helyezést kívánnak elérni, a tartalom javítására kell összpontosítaniuk. Még a tartalom minőségének finomhangolása is jelentős hatással lehet a rangsorolásra.

A tartalom optimalizálása a frissítéshez

A tartalom továbbra is központi szerepet tölt be az SEO-ban. A releváns kulcsszavak használata, az értékes információk megosztása, és a felhasználói szándék figyelembevétele elengedhetetlen a keresőmotorok általi előnyben részesítéshez. A tartalom minőségének, relevanciájának és optimalizálásának összehangolása növeli weboldalad esélyeit a jobb online láthatóságra. A Marketing Professzorok online marketing ügynökség az alábbi tanácsokat adja a webhelytulajdonosoknak és SEO szakembereknek a frissítéshez kapcsolódóan:

On-Page SEO

• Oldalsebesség: A webhely gyors betöltése elengedhetetlen a jó felhasználói élményhez. Optimalizálja a képeket, tömörítse a kódot, és használjon gyorsítótárat a sebesség javítása érdekében.
• Mobilbarát: A webhelynek mobilbarátnak kell lennie, hogy minden eszközön jól jelenjen meg. Használjon reszponzív webhelytervezést, és tesztelje webhelyét mobil eszközökön.
• Felhasználói élmény: A webhelynek kényelmesnek és intuitívnak kell lennie a navigációban. Figyeljen a designra, a betűtípusra, a színekre és a elrendezésre.

Off-Page SEO

 Minőségi backlinkek: A minőségi linkek továbbra is fontosak a SEO-hoz. Szerezzen linkeket tekintélyes webhelyekről vendégblogolással, influencer marketinggel és megosztható tartalom létrehozásával.
• Relevancia: A linkeknek relevánsnak kell lenniük a webhely témájához.
• Domain jogosultság: A linkeknek olyan webhelyekről kell származniuk, amelyeknek magas a domain jogosultsága.
 Közösségi jelzések: A közösségi megosztások és interakciók pozitív hatással lehetnek a rangsorolásra.

aapr tippek

Mire figyelj?

• Organikus forgalom: Mennyi látogató érkezik a webhelyedre a keresőkből? Növekedés vagy csökkenés tapasztalható a frissítés óta? Ez segít felmérni, hogy a frissítés hogyan befolyásolta a rangsorodat.
• Kulcsszó rangsorolás: Hová tűntek a célzott kulcsszavaid a találatok között? Javult vagy romlott a láthatóságod a keresőkben?
• Konverziós arány: Hány látogató hajt végre konverziót (pl. vásárlás, regisztráció) a webhelyeden? A konverziós arány változása alapján láthatod, hogy a frissítés befolyásolta-e az üzleti eredményeid.

Hogyan módosítsd a stratégiádat?

Folyamatosan monitorozd kulcsszavaid teljesítményét SEO eszközök segítségével, hogy nyomon követhesd a rangsor és keresési forgalom változásait, optimalizáld a tartalmat és metaadatokat a kulcsszavak javítása érdekében. Tartsd frissen a tartalmadat az aktuális trendek és felhasználói igények mentén, frissítve a régebbieket és új, releváns tartalmakat létrehozva. Optimalizáld a tartalmadat a felhasználói szándék alapján, releváns kulcsszavakkal és informatív, hasznos információkkal, amelyek megfelelnek a felhasználók keresési igényeinek.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5