Skip to main content

A ház tisztán tartása egy olyan teendő, amelynek elvégzése minden háztartásban heti több óra hosszát is igényelhet. Néhány hasznos tipp követésével azonban elérhetjük, hogy lakásunk mindig egy rendezett otthon benyomását keltse.  

Alakítsunk ki egy rutint!

Sokan hajlamosak a hétköznapokon figyelmen kívül hagyni a még csak kialakulóban lévő káoszt, hiszen a munkanapok legtöbbször folyamatos rohanással telnek. Ez azonban általában ahhoz vezet, hogy a hétvégére gyülemlenek fel a teendők, és a szabadidőnket nem pihenéssel, hanem rendrakással, a ház tisztogatásával töltjük. 

Egy jól felépített, rövid napi rutin azonban segíthet fenntartani otthonunkban a rendet, így nagy mértékben csökkenthetjük a nagytakarításhoz szükséges időt. Először is fontos, hogy mindig tartsunk tartalékot a tisztításhoz szükséges termékekből, hogy zökkenőmentesen menjen a folyamat. A Patikamra weboldalán elérhető takarítóeszközök online is megrendelhetők, így egyszerűen be tudjuk szerezni a szükséges kellékeket, legyen szó akár törlőkendőről vagy padlóápoló termékekről. 

Meg fogjuk tapasztalni, hogy ha képesek vagyunk beiktatni a hétköznapjainkba néhány egyszerű feladatot, később nemcsak időt spórolhatunk, de egy tisztább és rendezettebb környezet is vesz majd körbe bennünket a hét során, amely jó érzéssel tölti majd el az egész családot. 

Porszívózás és sepregetés

Minden otthonban vannak olyan nagy forgalmú szobák vagy területek, ahol a család a legtöbb idejét tölti. Mivel a szennyeződések ezeken a részeken rakódnak le a legnagyobb mértékben, érdemes napi szinten beiktatni egy rövid porszívózást, illetve sepregetést azokban a helyiségekben, ahol nincs szőnyeg. 

Egy morzsákkal és porral teli padló nagyban hozzájárul ahhoz, hogy lakásunk rendezetlennek, koszosnak tűnjön, így egy gyors takarítás csodát művelhet az összhatást tekintve. Ráadásul így nem fogjuk a felgyülemlett szennyeződést behordani a talpunkon a többi szobába, így otthonunk többi részét is megóvhatjuk. 

Érdemes figyelmet szentelni a fürdőszobának is ilyen tekintetben, hiszen a hajszálak itt is hajlamosak összegyűlni. A háziállattal rendelkezőknek pedig érdemes a kanapéról is eltávolítani az esetlegesen megjelenő szőrszálakat. 

Tartsunk rendet a többi helyiségben is!

Ha reggelente nincs is időnk elmosogatni vagy elindítani egy mosást, sokat számíthat, hogyan hagyjuk el otthonunkat. Ha például a reggel használt edényeket egyből a mosogatógépbe pakoljuk, sokkal rendezettebbnek tűnhet a konyhánk, mintha mindenhol mosatlan edényekbe ütközne a tekintetünk. 

Ugyanez igaz a ruhaneműkre is, hiszen ha egyből a szennyeskosárba helyezzük a esténként a ruhánkat, nem a hétvégén kell majd időt tölteni az átválogatásukkal. 

Otthonunk állapota nagyban befolyásolhatja hangulatunkat, így érdemes ügyelni arra, hogy hétközben se uralkodjon el a káosz. Minimális időráfordítással szinten tarthatjuk a nagytakarítást követő állapotot, így a hétvégénket pihenéssel, kevesebb takarítással tölthetjük.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5