Skip to main content

A környezettudatos életnek szerteágazó lehetőségei vannak, amihez a csomagolások fenntartható megoldásai is hozzájárulnak. Ebből a megközelítésből a logózott ragasztószalagok is ilyen eszköznek minősülnek, ha újrahasznosított anyagból vagy környezetbarát tintával készülnek. 

Emellett pedig számos olyan előnnyel rendelkezik, ami a bolygó életének kíméletén kívül is nagyon hasznos. Egyrészt a csomagok védelmét szolgálja, hogy azok épségben jussanak el a célállomásra, másrészt pedig márkaépítő ereje is van.

Marketingeszközként tökéletesen megállja a helyét, így a reklámra szánt költségeket is optimalizálhatjuk a használatával. A technológiai innovációk pedig még hatékonyabbá teszik, ami a vállalat és a fogyasztók számára is előnyös.

Milyen szerepet tölt be?

Elsősorban természetesen azt a célt szolgálja a logózott ragasztószalag, amire kitalálták. Ez pedig a termékek védelme a szállítás során. A csomagolás hozzájárul ahhoz, hogy a megrendelt termék ne sérüljön.

A logózott változatok a védelem mellett, ahogy már említettük is, a márkaépítésben is kiveszik a részüket. A raktár ajtajától egészen a címzettig, a teljes szállítási útvonalon hirdetik a feladó vállalat márkáját, ami hatalmas reklámlehetőség.

A mai csaló világban még arra is érdemes gondolni, hogy a hamisítás lehetőségét a minimálisra csökkentsük. A hagyományos ragasztószalaggal szemben a logózott változattal kicsit nehezebb a termék másolása is. A fogyasztóknak már az is gyanús lehet, ha más csomagolásban érkezik a termék, mint a megszokott.

Milyen előnye van a vállalat számára?

A márkaépítésben betöltött szerepe lehetővé teszi, hogy a termék csomagolásán is megjelenhessen a vállalat arculata. Ezzel elérhető, hogy a weboldalon szereplő dizájn a csomagoláson is visszaköszönhessen, amikor a vásárló átveszi a megrendelt terméket a futártól. Mindemellett pedig alacsony költséggel lehet hatékonyan reklámozni a márkát.

A másik előnye is ehhez kapcsolódik, mert ennek segítségével az online kereskedelem számára is kivitelezhető egy sokkal személyesebb szállítás. A webshopok számára az első érintés olyan, amit kizárólag a kiszállított termék átvételekor tehet meg. A csomagolásnak pedig ebből a szempontból kifogástalannak kell lennie, hogy újra vásárlásra ösztönözze a megrendelő feleket.

Milyen trendeket érdemes követni?

Már említettük a cikk elején, hogy a fenntarthatóság iránti vágy nagyon fontos a fogyasztói társadalom számára. Rengeteg hulladékot termelünk világszerte, ami pedig jelentősen csökkenthető azáltal, hogy újrahasznosított anyagokkal dolgozunk.

A logózott ragasztószalagok lehetőséget adnak arra is, hogy az embléma mellett akár QR-kód is helyet kapjon. A vásárlók előszeretettel olvassák be a kódokat az okoseszközeikkel. Az RFID-chipek pedig a logisztikában jelentenek hatalmas segítséget a valós idejű nyomonkövetésben.

A teljes mértékben testre szabható megoldások jelentik a logózott ragasztószalagok használatának lehetőségeit, amit érdemes kihasználni. Szakértőktől árajánlatot is kérhetünk a Webmaxx oldalán. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5