Skip to main content
klikkmarketing

Ha vásárlói szempontból nézed, talán könnyebben fogod megadni a választ, ugyanis a legtöbb cég csupán addig figyel a vásárlóra, amíg az nem perkál. Biztosan te magad is tapasztaltál hasonlót, amikor vásároltál valamit, és eléggé meg vagyunk győződve arról, hogy nem hagyott jó szájízt a dolog.  

Hogy te magad ne kövess el ilyen kapitális hibát, érdemes elolvasnod a mai cikkünket, melyben azt járjuk körbe, hogyan éreztetheted egy vásárlóval a fontosságát úgy, hogy még közben te is jól járj!

A front-end fontos!

Természetesen minden cégnek az a célja, hogy minél jobban működjön a TNT, vagyis több vásárló legyen, nagyobb értékben vásároljon és ha lehet, minél többször tegye azt. Ugyanakkor nem minden vállalkozás tesz meg mindent azért, hogy ez meg is valósuljon. Ha szeretnéd tudni, hogy te hogy állsz ezzel, akkor igényeld a Klikkmarketing online marketing analízis szolgáltatását, ahol át tudjátok nézni, mi az, amiben már ügyes vagy, és mi az, ami még fejlesztésre szorulhat.

A legtöbb cég ugyanis csak arra figyel, hogy minél több új vásárlót szerezzen. Ehhez is sokat kell tenni, hiszen attól kezdve, hogy bevonzod a látogatót a honlapodra, még számtalan teendő vár. Információt kell tőle szerezned, mondjuk nevet, telefonszámot és e-mail-címet, hogy megkezdhesd a nevelését, akár hírleveleken keresztül. Ha folyamatosan melegíted a látogatókat, előbb vagy utóbb konverziót érsz el, vagyis vásárolni fognak tőled. 

Sok esetben itt véget is ér a kaland, a marketinges hátradől, a front-end munka befejeződött. Csakhogy a marketingnek létezik egy másik fele is, a back-end!

De a back-end is az!

Mert azzal, hogy fizetett, még nem ér véget a történet. Az ugyanis, ahogy teljesíted a vállalt szolgáltatást, igencsak nem mindegy. Nyújts többet, mint amit a vevő vár, légy figyelmes, és ez nagymértékben hozzá fog járulni ahhoz, hogy visszatérő vásárló lesz belőle.

Persze erről te magad is gondoskodhatsz, többek között az upsell technikáját alkalmazva, amikor ügyesen vagy nagyobbat adsz el valamiből, vagy csomagban adod el, vagy egy kiegészítő terméket kínálsz a már a kosárban lévő termékhez. Így növeled a kosár értékét, és egyben megteremted az esélyt arra is, hogy valamiért még visszatérjen hozzád a vásárlód.

A marketing csúcsa, ha a vásárló, aki az imént fizetett nálad, azon nyomban ajánl is téged valakinek, így ha szolgáltatsz, mindig úgy tedd, hogy ez a cél lebegjen a szemed előtt.

Láthatod hát, nem csupán az új látogatók megszerzésére kell koncentrálni, végig kell kísérni őket a teljes úton, hogy aztán emlékezzenek arra, hogy is térhetnek vissza hozzád!

Légy előrelátó!

Minden cég a bevételéből él, ezért teljesen érthető az igény, hogy minél több pénzt tudj megtermelni. Viszont sokszor jobb előrelátónak lenni, és elsőre kevesebbet kaszálni, hogy aztán a kiegészítő termékért visszatérő vásárlók még több pénzt hagyjanak nálad.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5