Skip to main content
grandopet.hu kiskutya kezdőcsomag

Egy kiskutya örökbefogadása komoly elkötelezettséget kíván, éppen ezért már az érkezése előtt fontos megteremteni az ideális környezetet. Érdemes beszerezni a legalapvetőbb felszereléseket, hogy a kölyök biztonságban érezhesse magát egy szeretetteljes közegben

Kutyabarát helyiség, nélkülözhetetlen eszközök

A Grandopet.hu kiskutya kezdőcsomag ajánlatai remek megoldást kínálnak az újdonsült kutyagazdiknak. Így megkímélhetjük magunkat a létfontosságú kellékek összeválogatásának terhétől, és biztosak lehetünk benne, hogy semmit sem felejtünk el. A szakértők által összeállított pakkok révén minden alapvető felszerelés egyetlen rendeléssel a birtokunkba kerülhet. Ennél stresszmentesebb felkészülésről nem is álmodhatunk!

A kötelező kellékek beszerzését ugyan egyszerűen letudhatjuk a kezdőcsomag révén, de egyéb teendőink is lesznek a kutyus érkezése előtt. Például kutyabaráttá varázsolni otthonunkat, de legalábbis azt a helyiséget, ahol tartózkodni fog. A legjobb, ha kijelölünk egy karámmal elkerített részt vagy külön szobát, ami a kiskutya birodalmát jelenti. Ezen a területen nem maradhatnak növények, rágható, ehető kiegészítők sem! 

A biztonságos otthon egyet jelent azzal, hogy nincs a közelében mérgező növény, megrágcsálható kábel, törékeny elemek. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a legtöbb kölyköt ellenállhatatlanul vonzzák a cipők, papucsok, szandálok. Tegyük el ezeket a szekrénybe, ahol semmiképp sem férhet hozzá. 

Következetes nevelés, a bizalom elmélyítése

Egy bohókás kiskutya bizony sok-sok türelmet igényel. A teljesen új környezet az első napokban még szokatlan, időbe telik, amíg biztonságossá válik számára. Ehhez elegendő teret, figyelmet, gondoskodást kell biztosítanunk. Legyünk türelemmel akkor is, ha épp küszködik a szobatisztaság megtanulásával. A nevelés során sose feledkezzünk meg a jutalmazásról, de legyünk következetesek. 

A pozitív élményeket könnyen összekapcsolja a jó magaviseletével. A közös játékórák, a rengeteg szeretetet pedig folyamatosan építi a bizalmat. Egyes kutyafajták könnyebben taníthatók, egyszerű a nevelésük, míg más fajták tapasztalt, határozottabb gazdit igényelnek. 

Ismerjük meg minél jobban kedvencünket! Itt nem csupán arra gondolunk, hogy a fajta jellemvonásai kapcsán tájékozódunk, hanem apránként megfigyeljük a viselkedését adott helyzetekben, így sokkal közelebb kerülhetünk hozzá. Amint megtanulja, hogy ki a falkavezér, és látja, hogy bízhat bennünk, sokkal engedelmesebbé válik.

Halmozzuk el játékokkal!

A kötelező felszereléseken túl mindenképpen lássuk el játékokkal is, melyekkel lekötheti magát azokban az órákban, amikor épp dolgozunk. Különösen fontos ez kölyökkorban, hiszen ilyenkor aktívabbak, energikusabbak, és tulajdonképpen minden érdekli őket, ami csak útjukba kerül. 

Interaktív, izgalmas kiegészítőkkel viszont kellően lefoglalhatjuk egy időre, később pedig jöhet a jól megérdemelt közös játékóra.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5