Skip to main content
miramagazin.com karóra okostelefon

A mobiltelefonok megjelenésével, majd az okostelefonok térhódításával egy időben tulajdonképpen megszűnt a karóra használati tárgyként való működése. Már nincs rájuk ahhoz szükségünk, hogy megtudjuk, mennyi a pontos idő, hiszen okoseszközeink ezt a szerepet is betöltik

A karóra ma már egy szimbólum, amit azért hordunk, mert szép, mert önmagunkat fejezzük ki vele a világ felé, és mert talán jelent nekünk valamilyen pluszt, vagy érzelmi töltettel rendelkezik. Az a tény, hogy ez a szép tárgy mutatja az időt is, már mellékes dologként van jelen. Tehát ma már inkább a forma a lényeges, nem pedig a funkció.

A karóra mint divatos és stílusos kiegészítő

A Mira Magazin ajánlása megmutatja, melyik az a 10 legjobb óra márka, melyeket elsődlegesen számításba vehetünk, ha az órát stílusunk kifejezőeszközének tekintjük. 

A karóra tehát nemcsak divatos kelléket jelenthet a kezünkön, hanem személyiségünk egyéni kifejeződését is tükrözheti. A megjelenésünk tökéletesítése nem ér véget a ruha kiválasztásánál, hanem a cipő és az egyéb kiegészítőkkel való remek kompozíciót is ugyanúgy jelenti. 

Az egységes, dekoratív és stílusos megjelenés mindenekelőtt harmonikus összképet jelent. Az öltözetnek és a kiegészítőknek minden tekintetben passzolniuk kell egymáshoz. Amennyiben ajándékozni szándékozunk egy minőségi karórát, abban az esetben legyünk nagyon körültekintőek. Figyeljük meg, hogy pontosan milyen az illető stílusa, hogy el tudjuk találni az ízlését. 

A leghíresebb óra

Talán senkinek nem ismeretlen a Rolex márkanév, amivel szinte mindenki tisztában van, hogy egyet jelent a luxussal és a presztízzsel. Még aki nem is látott Rolexet, egészen biztosan akkor is hallott már róla. Ez a klasszikus férfi karóra világszerte nagy népszerűségnek örvend, de ma már léteznek a hagyományos darabokon kívül különleges tervezésűek is. Az első vízálló órát például a Rolex mutatta be még 1926-ban.

Tartóssága és csúcsminősége folytán nemzedékről nemzedékre öröklődnek a Rolex karórák. Nagy becsben tartják a tulajdonosok, hiszen nemcsak divatos kiegészítők, hanem az életstílusuk státuszszimbólumai is egyben. 

A Rolex órák befektetésnek sem rosszak, mivel az idő múlásával csak felértékelődnek. A Rolexek büszke tulajdonosainak életvitelét követi a márka kínálata is. Típustól függően lehet üzleti vacsorák exkluzív kiegészítője, de akár hegyi expedíciók és búvárkodások praktikus kelléke is ez a darab.

Különleges órák

A svájci óramárkák másik kiemelkedő darabja a Patek Philippe, amelyet 1839-ben alapítottak. Elkötelezett mesteremberek kézzel készítették az órák minden egyes apró részletét, ez adta a márka rendkívüli különlegességét. Napjainkban ezt már csúcstechnológiás berendezésekkel és gépekkel is ötvözik.

Fejlett technológiával készülnek a híres Cartier órák is, melyek között kifinomult női darabokat is találunk. Forma és stílus tekintetében nem ismernek határokat a tervezők. Ez az a márka, amelyek modelljei között tényleg bárki megtalálhatja az egyéniségéhez illőt. 

Látható tehát, hogy az órák szerelmesei az okostelefonok világában is mesés darabokra lelhetnek.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5