Skip to main content
beépíthető főzőlap moemax.hu

A tűzhely a konyha központi eleme, mely nélkül elképzelhetetlen a finom ételek elkészítése. Napjainkban oly nagy a választék a beépíthető főzőlapok között, hogy igen nehéz dönteni. Annak érdekében, hogy a vásárlás előtti kételyeket tisztázhassuk, néhány lényeges dologgal tisztában kell lennünk

A beépített főzőlapok sok esetben praktikusabb választásnak bizonyulhatnak, mint a szabadonálló tűzhelyek, hiszen helyet takarítanak meg és egyes modellek energiatakarékossága is kimagasló.

Hatalmas választék

A mömax a konyhai gépek többféle változatát kínálja, többek között a beépíthető főzőlapok variációit is. Ha új konyhát szerelsz fel, vagy korszerűsíteni szeretnéd a meglévőt, a különböző főzőlaptípusok beépítése nemcsak modernebb stílust kölcsönöz a helyiségnek, hanem könnyű kezelhetőséget is. Alapvetően kétféle főzőlaptípust különböztetünk meg, a gáz és az elektromos készülékeket. A megfelelő modell kiválasztása előtt több szempontot kell figyelembe vennünk.

A beépíthető főzőlapok előnyei

A hagyományos tűzhelyekkel ellentétben a beépíthető főzőlapok a konyhapultba süllyesztve kerülnek elhelyezésre, így tökéletesen illeszkednek a bútorlaphoz. A kompakt, kis méretű konyhák esetében jó megoldás a főzőlap használata, hiszen a bútorba épített konyhai berendezés alatt marad hely a tárolásra. Amennyiben sütőre is szükségünk van, úgy azt nem szükséges a főzőlap alatt elhelyezni, könnyebben lehet egyedi megoldásként bárhová rakni a helyiségben. Esetleg egy modern mikrohullámú sütővel ki is váltható a tűzhely alsó része.

A főzőlapok különböző megoldásokkal működnek, így a gáz főzőlapokon kívül választhatunk kerámialapos, indukciós modellek közül egyaránt, melyek tisztítása és karbantartása fontos, hiszen a beépített eszközök cseréje macerásabb, mintha egy szabadon mozgatható készüléket kellene javítani.

Kerámia, gáz vagy indukciós főzőlapok különbségei

A gáz főzőlapok általában kiemelkednek a pult síkjából, így igazán látványos elemei a konyhának. A berendezés hátránya, hogy csak olyan helyen kerülhet beépítésre, ahol már kiépített gázvezeték áll rendelkezésre. 

A kerámia főzőlapokat tökéletesen tudjuk a pult síkjához igazítani. A normál elektromos főzőlap tetejére üvegkerámia lap kerül, mely védelmet nyújt az esetleges törések ellen. A felület tisztításánál használjunk karcmentes súrolót, mely kíméletesen bánik a kerámialappal. A teljesen lapos aljú edények teljes egészében lefedik a főzőlapot, így kevesebb az elveszett hő és gyorsabb a melegedés.

Az indukciós technikával működő berendezés mágneses energiát használ, mely nem a környező levegőt melegíti fel, hanem a közvetlenül a főzőlapra helyezett speciális anyagú edényt. Ezzel energiát takaríthatunk meg, könnyebben felmelegszik az étel, és biztonságosabb a használata is, kevésbé van esélyünk égési sérülések elszenvedésére.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5