Skip to main content
yourhobby.hu hímzés

Egyedi és különleges dekorációt, ajándékot készíthetsz hímzéssel. Ez a fajta kézimunka régimódinak tűnhet, de akár trendi motívumokat is hímezhetsz

Vannak olyan öltések, amik kifejezetten egyszerűek, így kezdőként is nyugodtan belevághatsz. Ha esetleg elsőre nem úgy sikerül, ahogy tervezted, visszafejtheted az elrontott részt, és bármikor elkezdheted újra. A csodálatos dekoráció közben kikapcsolsz, feltöltődsz, és egyedi értéket hozol létre. Ebben a cikkben megmutatjuk, miért érdemes belevágnod ebbe a nagyszerű hobbiba.

Hogyan kezdj bele a hímzésbe?

A hímzésnek számos különböző technikája van. Ezeket az öltések, a színhasználat és a motívumok alapján soroljuk be. Mielőtt belevágnál a speciális eszközök, alapanyagok beszerzésébe, nézd meg a yourhobby kreatív kézimunka készletei között a bambuszrámás hímzőkészletet. Ebben a szettben már mindent összekészítettek neked, amire az adott mintához szükséged lesz. Így elkerülheted, hogy valamiből nem megfelelőt vagy feleslegesen vásárolsz.

A tökéletes kikapcsolódás

Miközben alkotsz, egy pontra helyeződik a fókuszod. Az öltések ismétlése mégsem teljesen monoton, hiszen a szép végeredmény nagy odafigyelést igényel. Kézimunka közben a gondolataid háttérbe szorulnak, ezáltal az agyadat pihenésre kényszeríted. Mivel nem kattogsz a mindennapi teendőkön, problémákon, ezért hímzés közben oldódik a szorongásod.

Kinek ajánlott a hímzőkészlet?

Ez a típusú szett kifejlett finommotorikát igényel, türelmet és monotóniatűrést. 10 éves kortól már el lehet kezdeni néhány alapöltés elsajátítását. A kisebb motívumok hímzése gyors sikerélményt jelent gyerekeknek és a kezdőknek egyaránt. A ráma nem feltétlenül szükséges, viszont megkönnyíti a munkát. A jól leszorított anyag feszes marad, emiatt az öltések egyenletesebbek lesznek. Eleinte bőven elég a tűre és a cérnára figyelni, nagy segítség, ha a ráma tartja az anyagot.

Készlet, ami mindent tartalmaz

Az előre nyomtatott hímzővászon minták alapján válassz ki egy olyat, amit szívesen látnál viszont a lakásodban. A motívum színesben szerepel az anyagon, ezzel is segítséget nyújtva a színválasztáshoz. Változatos öltési technikákkal hímezd ki a mintát. A szettben speciális hímzőtűt, illetve osztott hímzőcérnákat is találsz a megfelelő színekben. A készlet része a bambuszkeret, ami egyrészt hasznos alkotás közben, másrészt a kész művet a segítségével egyből fel is akaszthatod.

Ajándéknak is tökéletes a hímzőkészlet, ha van a családban vagy az ismerőseid között olyan, akiről tudod, hogy élvezi a kreatív tevékenységeket. Mivel minden benne van a szettben, amire szükség lehet, nem kell több helyről beszerezned a kellékeket.

Nézz körül a yourhobby webáruházban, és keresd meg azt a hímzési technikát, ami a leginkább közel áll hozzád. Több típusból is találsz komplett csomagokat, már csak a neked tetsző mintát kell kiválasztanod.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5