Skip to main content
7blog.hu webshop Shopify sablon

A sablonok bőséges választéka alaposan feladja a leckét, ráadásul ingyenes és fizetős opciók is kínálkoznak. Az alábbi összefoglalóval igyekszünk ebben a segítségedre lenni. A választási szempontok mellett megmutatjuk a két legjobbat! 

Hogyan érdemes választani? 

Számos opció áll rendelkezésedre, így szűrhetsz akár design stílusra, piaci szegmensre, top seller kategóriára és még sorolhatnánk. Ennek ellenére mégsem ajánljuk, hogy a véletlenre bízd ezt a döntést, hiszen a sablonválasztásnak jelentős a szerepe már az induláskor is. Járható út az is, ha profi szakértők segítségét veszed igénybe, például a 7Blog Shopify webshop készítés szolgáltatását. 

Amennyiben mégis magad intéznéd, fogadd meg az alábbi tanácsokat, hiszen a sablon felel a felhasználói élményért, egyúttal a vizuális harmóniáért is. 

A dekoratív megjelenés mellett alapvető szempont a funkcionalitás kérdése, ugyanis lehet bármilyen megnyerő a webshop külleme, ha mégis otthagyott kosarakkal találkozol nap mint nap. A marketing funkcionalitása létfontosságú, a legjobb, ha mielőbb összeállítod az egyéni listádat, és ezt is figyelembe veszed, amikor válogatásra kerül a sor. 

Alapvető a gyorsaság, a reszponzivitás és az is, hogy mennyire intuitív. Ezek révén növelhető a konverzió. Az sem elhanyagolandó, hogy mennyire megbízható az ügyfélszolgálat. A Shopify Theme Store esetében ez egyértelmű, ám ha külsős Shopify sablont használnál, mindenképpen nézd meg előtte, mik az értékelések, vélemények. 

Ajánlott sablonok a magyar piacon

Kezdjük is a sort a legnépszerűbbel, amely szinte az összes fórumon elnyerte a legjobb címet, ez pedig nem más, mint a Dawn. Nem csupán hazánkban, de világviszonylatban is igen kelendő. 

Javasolt, amennyiben a biztonságos, kitaposott ösvényt szereted, így nem lesz kétséges a választásod, hiszen már sokaknál bizonyított. Nem behatárolt a piaci szegmense, találni szépségápolásban, ruházatban, lakberendezésben utazó e-commerce vállalkozásokat is, akik ezt használják.

Leginkább kezdőknek és kisebb bevétellel rendelkező webshopoknak jelenti a legideálisabb megoldást. A minimalista design az, ami igazán vonzóvá teszi, egy esetben azonban mégsem javasoljuk: ha vizuálisan nem erős a terméked, hanem inkább szöveges tartalom dominál a webshopodon, akkor nem ez lesz számodra a megfelelő. 

Következzen egy fizetős sablon, méghozzá a Prestige, mely a fitnesz- és szépségipar körében az egyik legkedveltebb. Mindazon vállalkozásoknak, melyekben kiemelt szerep jut a luxusnak, az eleganciának és az esztétikának, szinte kötelező. A neve is utal rá, hogy presztízst közvetít. 

Javasolt tehát, amennyiben prémium termékek színesítik a palettádat, illetve szépség-, divatiparban tevékenykedsz. A testreszabható funkcionalitása révén jelentős versenyelőny, különösen, ha külföldi piacra lépés is célként szerepel. 

Körültekintő webshop készítés

A megfelelő sablon kiválasztása alapos átgondolást, komplett stratégiát igényel. Érdemes inkább profira bíznod, legfőképp, ha úgy érzed, hogy bizonytalanság gyötör. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5