Skip to main content
töltés kábel elektromos autó

Az elektromos autókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Mennyit, mikor, hol, hogyan? Nyilvános töltő vagy inkább a saját fali töltő a hatékonyabb? Természetesen egyértelmű válasz nem létezik, mivel minden attól függ, hogy ki, mire és hogyan használja az elektromos autót

Igazán modern fali töltők közül válogathatunk

Az elektromos járművek tartozékai az elmúlt években hatalmas fejlődésen estek át. Megjelentek az igazán “okos” eszközök is a piacon. Ha elektromos autó töltő beszerzése a cél, akkor mindenképpen érdemes megnézni az eautotoltokabel.hu kínálatát, mivel folyamatosan bővül a felhozatal és igazán modern megoldásokkal is lehet találkozni.

A mai fali töltőknek számtalan előnye van, haladjunk szépen sorban. Az első az elérhetőség, ugyanis egyrészt már egyáltalán nem számítanak luxuseszköznek, másrészt magánszemélyeknek és vállalkozásoknak egyaránt elérhető ez a lehetőség. A garázsban, parkolóban kényelmesen elférnek, könnyedén használhatóak, és a költséghatékonyságuk sem elhanyagolható.

Itt át is térhetünk a következő fontos érvre: a töltési hatékonyság. Mondhatnánk jogosan, hogy minek külön egy fali töltő, ha minden elektromos autóhoz a vásárlás során jár egy gyári töltő? Nos, a gyári eszközök hatékonysága erőteljesen megkérdőjelezhető. Inkább csak afféle biztonsági tartalékként lehet őket használni, ha például utazunk valahova, vagy nincs más elérhető töltési lehetőség. A töltési hatékonyság azt mutatja meg, hogy a felvett energia hány százalékát adja át a töltő az autó akkumulátorának. A gyáriak esetében ez mindössze 80%, ezzel szemben egy telepített, modern fali töltő a 95%-os hatékonyságot is simán eléri.

A különbség 15%, ez már elég nagy veszteség, ami a rezsiköltségen is egyértelműen meglátszik. Ha spórolni szeretnénk, válasszunk modern fali töltőt.

Innovatív funkciók várnak ránk

A modern fali töltők használata is kényelmesebb, mint eddig bármikor. Vannak olyan példányok, amelyek folyamatosan monitorozzák az otthoni hálózatot és pontosan akkora teljesítményen töltik az akkumulátort, hogy az ne zavarja a többi eszközt. Ha pedig a család nyugovóra tért, akkor megnöveli a töltés teljesítményét.

Időzíteni is lehet az egész folyamatot, például ha csak bizonyos napszakokban szeretnénk tölteni az elektromos autót. Emellett folyamatosan értesítést kapunk az okostelefonra a töltés állapotáról.

A telepítést csak szakember végezheti el

A fal töltőkről, valamint a töltőoszlopokról érdemes tudni azt, hogy a telepítésüket csak hiteles szakértő, villanyszerelő végezheti el. Először minden esetben szükség van az ingatlan hálózatának felmérésére és ez alapján kiválasztani, hogy melyek azok a töltők, amiket gond nélkül tudunk használni.

Ha ez megvan, jöhet a beépítés, amit a szakember fog elvégezni. Szigorúan tilos házilag megoldani a feladatot biztonsági és jogi okok miatt. Az egész folyamat gyorsan megvan, aminek első lépése, hogy felvesszük a kapcsolatot egy szakemberrel.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5