Skip to main content

Még mielőtt konzol játékot választanánk magunknak, először is szükségünk lesz egy hardverre is, amin tudunk majd vele játszani. Ebben a cikkben segítünk neked abban, hogy miként válassz konzolt, majd hozzá játékszoftvert.  

Mindenekelőtt: válassz konzolt!

Mielőtt még belemennénk, hogy miként válassz játékokat, meg kell néznünk, hogy egyáltalán mihez fogsz választani. Vagy lehet mégis előbbi választja az utóbbit? Mindjárt elmagyarázzuk!

A konzolok piacának két nagy szereplője van: az XBOX és a PlayStation. Ezek közül tudsz választani. Sok olyan játék van, ami mindkét platformon elérhető. Viszont vannak olyanok is, melyeket kizárólag az egyiken tudsz játszani. Épp ezért mielőtt döntesz a két gép között, érdemes áttekinteni a kizárólagos címeket, melyek csak az egyik platformon elérhetőek. Ráérsz utána megnézni a PC Aréna konzol játék kínálatát, hogy beszerezd a neked tetsző darabokat.

Sokan kizárólag ez alapján döntenek egyik vagy másik hardver mellett, mert ragaszkodnak bizonyos (kizárólagos) címekhez.

Így tudsz játékot vásárolni

Számos módja van annak, hogy játékokat vásárolj a konzolodra. Vannak különböző online store-ok, ahonnan le tudod őket tölteni a gépedre. Ezek az így megvásárolt szoftverek csak a konzolodon lesznek rajta.

Emellett választhatsz különböző előfizetések közül is, melyek során egy havidíjért cserébe folyamatosan hozzáférhetsz több játékhoz is. Mindenféle cím bekerül egy ilyen válogatásba, köztük sok olyan is van, mellyel garantáltan soha sem fogsz játszani. Ellenben nagyon szerteágazó a kínálat, így minden családtag találhat köztük számára megfelelő címeket. Hátránya viszont, hogy időről időre eltűnnek a kínálatból egyes játékok, melyek helyett újabbak kerülnek be.

Továbbá ott van még a lehetőség Blu-Ray adattárolón is megvásárolni a játékszoftvereket. Ennek az az előnye, hogy így fizikailag is megkapod, amit vásároltál, és akár a barátaidhoz is átviheted, hogy ott játsszatok az ő konzoljukon.

Természetesen ahogy sok minden más esetén, itt is él a használt piac lehetősége. Akár így is beszerezhetsz kiváló játékokat, de persze nem feltétlenül a legújabbakat. Természetesen itt is érdemes a “bolti” vásárlást előnyben részesíteni, mert ott tudsz reklamálni, ha valami nincs rendben a vásárlással, magánszemélynél már sokkal nehezebb dolgod lesz.

Erre figyelj a konzol játék kiválasztásánál

Amire mindenképp figyelned kell, az az, hogy milyen platformra vásárolsz. Ezt külön jelölik online is a termékeknél, de a fizikai lemezek esetén is. Három típussal találkozhatsz: PC, Xbox, PS.

Viszont ezeken belül is fontos, hogy jól válassz, ugyanis nem minden játék kompatibilis az összes konzollal. Épp ezért azt is meg kell nézned, hogy melyik generációhoz készült az adott játékszoftver. Például ha valami jó a PS4-hez, az még nem jelenti azt, hogy automatikusan a PS3 is tudja futtatni. Ez nagyon fontos!

Ha a fentieket észben tartod a kiválasztásnál, akkor nem nyúlhatsz mellé. És már csak arra kell majd figyelned, hogy a neked tetsző konzol játékot válaszd.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5