Skip to main content
vasmuszakibolt.hu javítás vízszerelés

Ami elromolhat, az el is romlik előbb vagy utóbb. Nincs ez másként a csaptelepekkel sem, még a legkorszerűbbekkel is történhet meghibásodás. Ha pedig esetleg régebbi típusú szanitereink vannak, még nagyobb az esélye a probléma előfordulásának.  

Szereljünk vagy hívjunk szakembert?

Vannak esetek, amikor javítás után még használhatóak maradnak, de az is lehetséges, hogy cserére van szükség. Ha kreatívak és műszaki beállítottságúak vagyunk, mi is nekiállhatunk egyszerűbb dolgok helyreállításának. Ha nem erősségünk a szerelés, vagy bonyolultabb műveletre van szükség, célszerűbb inkább szakember segítségét kérni. 

Míg megérkezik a szerelő, az összes szükséges alkatrészt beszerezhetjük egy helyen a VasMuszakiBolt.hu vízszerelési részlegéről, ahol megtalálunk mindent, ami otthonunk vízvezetékeinek szereléséhez elengedhetetlen. 

De nézzük meg, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha egy olyan egyszerűnek tűnő kellemetlenséggel állunk szemben, mint a csöpögő csap!

Amikor csöpög a csap

Nagyon bosszantó, amikor elzárás után még tovább csöpög a csapból a víz. Ám emellett károkat is okozhat, hiszen hatalmas vízveszteséget is előidézhet, ha folyton ereszt a csap. Arról nem is beszélve, hogy fokozott vízkőképződést jelent a szanitereken. 

Ha csak a kifolyóscsőben vagy a lengőkarban maradt vízcseppek távozásáról van szó, akkor az csak a használatot követően mindössze néhány percig tart. Ha azonban folyamatosan vagy rendszeresen ereszt a csap, akkor érdemes mihamarabb utánajárni a problémának. 

Mielőtt rohannánk új csaptelepet vásárolni, ellenőrizzük a bekötési pontokon a szigeteléseket, illetve azt, hogy sértetlen-e minden O gyűrű és szilikon! Előfordulhat, hogy elég lesz egy szerelés, nem kell rögtön cserében gondolkodni. 

A csaptelepek javítása 

Ha szerencsénk van, elég lesz egy kisebb szerelési munkálat. A régi tekerőkaros csaptelepek esetében jellemzően a dugókban található tömítés hibája okozza a csöpögést. Ha ilyen hagyományos csaptelepünk van, szereljük le az elemeket, és nézzük meg, hogy a tömítések épek-e!

Az esztétikus egykaros csaptelepek nagy népszerűségnek örvendenek, ám ezeknél a típusoknál is előfordulhat meghibásodás. A tömítést a kerámiabetétek biztosítják, amelyek hosszú élettartamúak ugyan, de idővel megkophatnak. A sérült betét állapotán kenéssel még jó eséllyel sokat tudunk javítani. 

Új csaptelep beszerzése

Ha új csaptelepet kell beszerelni, hívhatunk szakembert, vagy mi is megoldhatjuk a cserét. Ha azonban nem vagyunk magunkban biztosak, jobb inkább a vízvezetékszerelőre bízni a munkát. Már az új csaptelep kiválasztásában is segíthet, hiszen nagyon sok kritériumnak kell megfelelnie. 

Amennyiben nem értünk hozzá, mindenképpen jobban járunk, ha a szakember méri fel a körülményeket. Az ő segítségével a vásárlás is gördülékenyebben megy majd, hiszen meg tudja adni a pontos paramétereket. A szereléshez viszont mindenféleképpen legyen kéznél egy vízpumpafogó, csavarhúzó és szaniterszilikon is!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5