Skip to main content
spirituális ajándék MESKA

Spirituális gondolkodás azt jelenti, amikor hisszük és érezzük, hogy a világnak vannak olyan részei, amelyek az érzékszerveink számára nem láthatók. Fizikai testben élünk, de csak a fizika törvényei hatnak ránk vagy van más is? 

Vallási hovatartozástól függetlenül sokan úgy gondolják, hogy életünk nem csak véletlenek játéka, hanem világunkat egy magasabb szinten lévő rendező elv irányítja.

De milyen ajándékot válasszunk spirituálisan gondolkodó barátunknak, szerettünknek? Nagyon sok érdekes és különleges spirituális tárgy van a füstölők, a mandalák és a horoszkópos ajándékok világán túl is.

Szimbólumok

A mandala szanszkrit eredetű szóból ered, jelentése kör. A hinduizmus és a buddhizmus spirituális szimbóluma, amely a világmindenséget és a kozmoszt jeleníti meg. A szellemi útkeresésben az összpontosításban és a meditációban segít.

A mandala szimbóluma sok használati tárgyon köszön vissza, például táskák, ékszerek, neszesszerek, pénztárcák, vagy fali dekorációként.

Az életfát világfának, vagy az élet fájának is nevezik. A fa összeköti a fizikai és a szellemi világot, a múltunkat és a gyökereinket és azokat az embereket, akik kellettek ahhoz, hogy világra jöttünk. A fa változást és az újjászületést is szimbolizálja.

Az életfa szimbólumát megtalálhatjuk medálon, ékszereken, táskákon, lakberendezési tárgyakon, a legkülönfélébb formában és stílusban.

aszept 20230921 meska blog 01

A Jin és Jang a teljes egészet szimbolizálja, azt, hogy világunkban létezik fény és sötétség, hideg és meleg, női és férfi. A Jin a női minőséget jelöli, a lágyat, a lágyat, a Holdat és az éjszakát. A Jangot a férfias, erőteljes, szilárdsággal, a Nappal és a nappallal azonosítják. Fontos, hogy a Yin és Yang nem ellentétes erők, hanem kiegészítik egymást és az egyik tartalmazza egy kis részben a másikat. 

A lótuszvirág az egyik legfontosabb szimbólum a buddhizmusban és az indiai kultúrában is, a megvilágosodás és a tisztaság szimbóluma, emellett a változás és a megújulás szimbóluma is, mivel a virág minden nap újra kinyílik, és minden nap megmutatja a világnak a szépségét. A lótusz szimbólum a spirituális fejlődés jelképe.

Jóga és meditáció, a testi és lelki egészségért és a stressz csökkentésért

A jóga gyakorlásának fontos része az azt lezáró meditáció és relaxáció. Jógázáshoz jógapárnát és jógatéglát is találsz és különféle színben, méretben meditációs párnákat is, valamint háremnadrágot és jóganadrágot.

A meditációt, az elmélyülést és kikapcsolódást segíti a meditációs párna, a mala, a füstölő, a gyertya, a különféle meditációs zenék és a mantrák. 

Energetikai feltöltődés

A világban minden energiából áll, mi magunk is energia vagyunk. Tudat alatt érezzük egymáson a rezgéseket, például megérezzük, ha valaki békés és nyugodt és érezzük ha nem.  Vannak emberek, akik színes energiamezőként vagy auraként látják ezeket a rezgéseket vagy kisugárzást.

aszept 20230921 meska blog 02

A szivárvány különböző színei is más-más rezgéstartományban vannak, az emberi aura színei pedig megegyeznek a szivárvány színeivel. Az ásványkarkötők, csakra karkötők és az orgonit piramisok ugyanezzel a mindent átszövő energiával vannak összefüggésben.

Tegyük szebbé és békésebbé a világot

Ha teheted, szánj időt arra, hogy olyan tevékenységekkel foglald el magad, amiket szeretsz és amelyek a lelki béke megtapasztalásában segítenek. 

Gyújts meg egy illóolajjal illatosított szép gyertyát, egy kellemes és lágy zene vagy egy ismert mantra kíséretében. Az is sokat segít a lelki béke fenntartásában, ha egy számodra fontos, örömet okozó és téged feltöltő tevékenységnek szenteled az idődet. Ha nincs ilyen tevékenység mostanában az életedben, akkor gyújthatsz egy füstölőt is és amíg füstöl, kiszínezhetsz egy mandalát. Bármelyiket is választod, az a lényeg, hogy szánj rá egy kis időt, hogy önmagad csodálatos világába mélyedj. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik

TOP 5