Skip to main content
halloween meska ajándék

Kell nekünk, Mindenszentekhez szokottaknak a Halloween? 

Mindkét ünnep hagyományt és kulturális örökséget hordoz, apropót ad a készülődésre, a várakozásra, valamint alkalmat teremt a családnak még több időt együtt tölteni. A halloweeni játék ráadásul még oldhatja is a nyomasztó érzelmeket, melyek a gyerekekben ébredhetnek Halottak napja idején. Összegyűjtöttünk 5 okot a Meska segítségével, hogy megmutassuk, a Halloweenezés és a Mindenszentek igenis jól megférnek egymás mellett.

1. Szárnyalhat a kreativitásod

Az ősi hiedelmek szerint október utolsó napján próbálnak visszatérni az előző évben elhunyt lelkek az élők világába. Bármilyen rémisztően is hangzik ez, a gyereknek a halloweenezés ma már az örömöt és a játékot jelenti. A tökfaragás különösen izgalmas és kreatív elfoglaltság számukra, és persze a szülők számára is, hiszen ilyenkor akár 2-3 órára is kiszakadhatnak a mindennapokból.

Akkor sem kell elkeseredni, ha nem a legjobb a kézügyességünk, ugyanis a Meskán széles a választék kézműves töklámpásokból és kaspókból. A porcelán gyurmából, textilből, fonalból vagy a fából készült változatok tökéletes kiegészítői lehetnek az ünnepi dekorációnak. FDesignbyFruzsina minden évben csodaszép új textiltök kollekcióval jelentkezik. A pamutvászonból készült, puha vatelinnel töltött textiltök szettek kedves dekorációi lehetnek ebédlőnknek, kertünknek, nappalinknak.

2. Minden a fényről (is) szól

Mindenszentek napján is díszíthetjük otthonunkat, házi oltárunkat vagy elhunyt szeretteink sírhelyét, leginkább virágokkal, koszorúkkal, kegyeleti díszekkel, mécsesekkel. Szerencsére a Halloween és a Mindenszentek uralkodó színei – a narancssárga kivételével – megegyeznek, így a fehér, fekete és lila díszek nem csak október 31-én, de november 1-jén és 2-án is használhatóak.

A gyertyák és színes vagy fehér fényfüzérek, amelyeket Mindenszentekkor sírok, Halloweenkor pedig kertek és lakásbelső díszítésére lehet használni különösen éjszaka keltenek varázslatos hatást.

aokt 20231019 meska blog 01 

3. Összekapcsolhatod az ünnepeket a környezettudatossággal

Ha világítást használsz a dekorációhoz vagy a kerted megvilágításához, válaszd a zöld energiaforrásokat, például az energiahatékony LED-eket. Készíts a gyerekekkel egy-egy pohár habos kakaót, gyújts meg néhány gyertyát, és beszélgessetek szeretteitekről, akik már nem lehetnek veletek.

Ha gyertyát gyújtanál sírnál vagy az otthoni oltárnál, válaszd a minőségi kézműves gyertyákat a tömegesen gyártott olcsó, de nem éppen egészség- és környezetbarát változatok helyett! Seriona Meska alkotó személyre szabott üzenettel, egyedi designnal készíti gyertyáit, gyertyaszettjeit; csipkével, szalaggal és saját gyűjtésű száraz virággal díszítetteket éppúgy találsz meska boltjában, mint feliratosakat vagy fényképpel ellátottakat.

4. Lehetsz konyhatündér!

Ha nem vagy a sütés nagymestere, de szívesen készítenél egy-két tepsi rémisztő és finom diós édességet, mézeskalácsot a Meska különleges halloweeni sütikiszúrói segítségedre lesznek, mégpedig denevéres, tökös, szellemes vagy cicás formában. Telitalálat lehet a Halloween miniboksz is, melybe az alkotó csontváz és szemgolyó csokit, cukorka adagolót, koponyás poharakt, lufit, zombis pattogós cukorkát, rágót csomagol.

Mindenszentekre nyilván szolidabb, például angyalkás sütikiszúrókkal készüljünk.

aokt 20231019 meska blog 02 

5. Feketeimádók, figyelem!

A Halloween és a Halottak napja egyik uralkodó színe a fekete. Mindenszentekkor fekete (és fehér) színű kiegészítőket, ruhákat a gyász és a tisztelet kifejezése miatt öltünk magunkra. Halloweenkor pedig azért öltözünk fekete kísérteties jelmezbe, hogy távol tartsuk a démonokat és a visszajáró lelkeket. Ne ess pánikba, ha már nincs időd jelmezt varrni gyermekednek a halloweeni ünnepségre, vagy magadnak a céges bulira, hiszen a különféle ötletes és „rettentő” jelmezre lelhetsz a Meskán a többrészes fekete-narancssárga-lila boszi jelmezektől a pókmintás pólókon, a fekete macskás hajcsatokon át a csokigyűjtő vászontáskákig.

+1 Megengedett a nassolás és a borzongás

Ha nem szereted a horrorfilmeket, de egy csavaros thriller, vagy borzongással oltott animációs film még jöhet, akkor elő a nasi kosarat, és tarts Halloween alkalmából mini filmmaratont!

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5