Elég különleges új épület terveit mutatták be: a svájci Lausanne-ban készülő emeletes házban ugyanis a luxusapartmanok, boltok és a tetőétterem mellett lesz egy erdő.

Stefano Boeri olasz tervező ugyanis úgy alakította ki az épületet, hogy abból mindenfelé olyan teraszok lógjanak ki, ahová cédrusokat lehet ülteti.

hirdetés

A végeredmény kicsit furcsa, illetve hát eleve az is meglepő, hogy a fában nem túl szegény Svájcban épül pont egy ilyen ház, de a tervek alapján tényleg kivételes látvány lesz a függőleges erdő.
 

A 116 méter magas, vagyis jó harminc emeletes épület munkálatai 2017-ben indulhatnak, bár már most sokan kételkednek abban, hogy a főleg betonból épített házban megél-e majd az erdő, például a tervrajzokról nem igazán derül ki, hogy hova is férnek majd el a fák gyökerei, meg mi lesz, ha tűz üt ki az épületben, viszont.

Boerinek nem ez az első munkája, Milánóban már felhúztak egy hasonló épületet, mely az első függőleges erdőként híresült el. Az épületről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu