Skip to main content

 

Érdekes és időszerű témát boncolgat a valasz.hu abban a cikkében, melyben ara buzdít minket, hogy hagyjunk fel a fűnyírással.

Tulajdonképpen nemcsak a fűnyírással, hanem magával a szép zöld gyep telepítésével is.

hirdetés

Miért?

Somogyi Marcell, a szerző, a Magyar Narancs egy cikkére hivatkozik, pontosabban onnan Óvári Miklós botanikust idézi, aki többek közt így fogalmazott meg véleményt korunk "népbetegségéről": 

„A fűnyírás az utóbbi évek szülötte, mára már kórossá vált népbetegség. A jelenséget kiváltó okokról megoszlanak a vélemények, de két fontos tényezőben egyetértenek. Az egyik, hogy az állattartás gyakorlatilag megszűnt, így a fűre és a szénára nincs szükség. Ezzel együtt a kézi kaszálás is kiment a divatból, ám a fűnyírók a magas füvet nem tudják levágni, ezért kell sokszor nyírni. A másik ok, amely bizonyára nagy szerepet játszik, hogy a nyírt, golfpálya jellegű gyep a jólét és a békés semmittevés szimbóluma lett..."

Negatív következmény a környéken szinte állandóan berregő fűnyíró, mely miatt pl. már korlátozásokat vezettek be Mosonmagyaróváron, illetve visszaszorulnak a konyhakertek, mely csak a multinacionális áruházláncokat gazdagítja, hisz zöldséget vagy gyümölcsöt ma már csak ott vásárolhatnak a régi és az újdonsült gyeptulajdonosok, de írhatnánk még sok másról is.

A teljes cikk ide kattintva olvasható...

 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5