Skip to main content

Isten teremtette a világot, és erre a Loch Ness-i szörny a bizonyíték, nagyjából ezt az összefüggést állapítja meg egy amerikai biológia tankönyv. Az evolúció-tagadásnak számos eszement érvelése volt, de ez a mostani még Godzillát is belekeveri.

Lousiana államban a republikánus kormányzó érdekes – a demokraták és a tanári szervezetek kritikája ellenére bevezetésre kerülő - kísérlete révén a szegényebb sorból származó diákok most tömegesen nyerhetnek lehetőséget magániskolában folytatni tanulmányaikat. Ez nagyban kedvez például a keresztény iskoláknak is, és ezek nagy részében a tananyag természetesen a Biblia köré épül. Az evolúcióról itt nem igen hallani.

A Louisiana állambeli Westlake-ben működő Eternity Christian Academy tananyaga az ún. A.C.E. Curriculum Programra épül, mely „Isten szemén keresztül” kívánja láttatni a világot. Mint azt az iskola igazgatója, Marie Carrier a Reutersnek elmondta: az ő céljuk az, hogy ne nagyon zavarják össze a diákjaikat. Ennek némiképp ellentmond, hogy ez a westlake-i iskola került a hírekbe amiatt, hogy egyik tankönyvükben a Loch Ness-i szörnyt is belekeverik Teremtés-magyarázatukba.

A skót The Herald napilap figyelt fel erre a szokatlan megoldásra. A biológia tankönyvben szereplő magyarázat lényege, hogy dinoszauruszok igenis léteznek napjainkban, és erre a Loch Ness-i taviszörny a bizonyíték. A keresztények Bibilia-timeline-ja szerint ugyanis mindössze néhányezer éves világunk, ám a dinócsontok ennek ellentmondanának. Az evolúció-tagadók emiatt keverték bele Nessie-t, hisz ha még ma is élnek dinók, akkor ez megmagyarázza a csontokat. Ráadásul Noé bárkájába neki be se kellett szállnia, mert tudott úszni.

A keresztény magániskola biológiai tankönyvének másik, ide kapcsolódó állítása szerint „egy japán bálnahalász-hajó egyszer kifogott egy dinoszauruszt” – noha részletesebben ezt az esetet nem fejtik ki, könnyen lehet, hogy egyenesen Godzillára gondolnak.

Lousiana államban kisebb port vert a westlake-i tankönyv, mint Skóciában. Az állam lakosságának rendkívül nagy aránya keresztény vallású - míg az országos arány 76 százalék, addig Louisianában 90 százalék vallja magát katolikusnak vagy protestánsnak. Az amerikaiak evolúció-tagadásáról a legutóbbi felmérések ijesztő arányokat mutattak ki, olvasóink azonban másképp vélekedtek a két évvel ezelőtti felmérésünk szerint. A teremtésről, intelligens tervezésről, evolúcióról és a repülő spagettiszörnyről korábbi cikkünkben olvashat részletesebben.

Forrás: http://index.hu/kultur/2012/06/28/a_loch_ness-i_szorny_istenre_a_bizonyitek/

TOP 5