Skip to main content
farkas vadászat Svédország

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Túl sok a farkas, állítja a svéd parlament és a vadászlobbi, ezért januárban elkezdődött a ragadozók vadászata, írja a Guardian.

Hivatalos nyilatkozat

A parlament és a vadászlobbi közölte, 460 egyedből áll már a populáció, ezért 75 állatot ki kell lőni.

hirdetés

Január elején el is kezdődött a „ritkítás“, és a tervek szerint a hónap végéig tart, ami ellen a zöld szervezetek azonnal tiltakozásukat fejezték ki.

Véleményük szerint semmi értelme a pusztításnak, hisz például Olaszországban 3.000 farkas él, mégsincs szükség a mészárlásra.

Kifejtették azt is, hogy az intézkedés sérti a berni egyezményt, melyet 1979-ben azzal a céllal hoztak létre, hogy védje a vadon élő állat- és növényfajokat, egyben élőhelyeiket is.

Marie Stegard, a vadászat ellen fellépő szervezet, a Jaktkritikerna vezetője szerint a farkasok mint csúszragadozók rendkívül fontos szerepet töltenek be a biodiverzitás létrehozatalában és az egyensúly fenntartásában, ami gazdagabb növény és állatvilágot eredményez.

Az egyedszám negyedének elpusztítása azonban felborítja ezt az egyensúlyt, ami végzetes következményekkel jár, hisz az egészséges ökoszisztéma az emberi lét alapfeltétele is.

A vadászat (sajnos) folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Tiltják a farkasok kilövését paintball-lövedékkel Hollandiában

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Pexels képe a Pixabay -en.

TOP 5