Skip to main content
Beporzó hadművelet Szeged méhbarát legelő

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A Mondolo Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az önkormányzat együttműködése révén megduplázták a városi méhlegelők számát a városban, adta hírül az MTI. 

A program révén a kutatók vizsgálni fogják, a méhlegelők milyen ökológiai, talajtani és városklimatológiai hatással bírnak, azaz hogyan javulnak, javulhatnak az életfeltételek egy városban.

hirdetés

A Beporzó hadműveletet 2 éve indította el a Mondolo Egyesület természetvédelmi street art programjában, akkor 10 helyszínen.

Most 22 helyszínen, a bel- és a külvárosban egyaránt folytatódik a program, melynek célja megvizsgálni, a parkok gyepfelülete helyett a magas növényzet milyen élőhelyvédelmi, klímajavító, biodiverzitást növelő és vízmegtartó szerepet tölt be, ugyanakkor meghatározni azt is, a vadvirágos méhlegelőknek milyen közvetlen vagy közvetett anyagi haszna van, fejtette ki Ézsiás Tamás, a civil szervezet illetékese.

A kutatók kiemelték, lehetőleg olyan őshonos növényekkel hozták, hoznák létre a méhlegelőket, melyek a legoptimálisabban alkalmazkodnak a városi klímához, élettérhez, egyben önfenntartók is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Miért van szükség virágos rétekre a városokban?

Forrás: MTI - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Blandine Schillinger képe a Pixabay -en.

TOP 5