Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Az Európai Bizottság felmérése szerint Róma Európa legkevésbé biztonságos városa, ahol az éjszakai séta során csak a válaszadók 38 százaléka érzi magát biztonságban az utcákon. 

Az európai városok életminőségét vizsgáló jelentés több szempontot elemezett, például a munkalehetőségeket, a lakhatás költségeit, a tömegközlekedést és a levegő minőségét, írja a Világgazdaság.

hirdetés

Az eredmények azt mutatják, hogy általában javult az európai lakosok életminősége az előző felméréshez képest. Tízből csaknem kilenc ember elégedett a városában való élettel, különösen a keleti tagállamokban tapasztalható az életminőség érzetében javulás.

Érdekesség, hogy ezen a negatív listán Miskolc is szerepel, a magyar város azon települések közé tartozik, ahol a biztonságérzet kifejezetten rossz.

Az Európai Bizottság azt is megállapította, hogy általában a kisebb városokban magasabb a biztonságérzet. A 250 ezer főnél kisebb lélekszámú településeken legalább 75 százalékon áll ez a mutató, míg az ötmilliós nagyvárosokban sehol nem lépi át a 67 százalékot.

A legbiztonságosabb európai városnak Koppenhágát találták.

Ez a felmérés rávilágít arra, hogy bár az európai városokban tapasztalható elégedettség javult, még mindig vannak olyan területek, ahol a biztonságérzet alacsony. Összességében azonban a trend pozitív, és a városokban élők életminősége fokozatosan javul.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Városok, melyek fizetnek azért, hogy odaköltözzenek az új lakók

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Szalax - Own work, CC BY-SA 3.0, - wikimedia

TOP 5