Skip to main content

Persze valójában kék, a zöld az ötletben rejlik. A minap bukkantam rá erre az érdekes koncepcióra, mely egy víkendház, ami egy szállítókonténerből készült.

Az ötlet szülőatyja a texasi Poteet Architects tervezőiroda, kik elsősorban régi épületek megújításával foglalkoznak. Nem meglepő így ez a projektjük sem. A fémdobozból aprócska nyaraló (esetleg vendégház) vált, ez már magában is figyelemfelkeltő, de még sok más apró kreatív és környezetbarát megoldás rejlik benne.

A vityillónak van fürdője és saját emésztővel rendelkező komposztáló toalettje, a teteje növényekkel került beültetésre, mely egyrészt roppant dekoratív, másrészt jótékonyan hat a fémdoboz belsejének klímájára.

Ezek öntözéséhez az emésztőből és a vizesblokkból kinyert vizet használja a rendszer. Az épület kedvező hőháztartását a tető mellett speciális szigetelőanyag és bambuszborítás biztosítja.

A terasz újrafeldolgozott üdítőspalackokból készült, a kinti lámpabúrák pedig eredetileg traktortárcsák. A hatalmas felületű tolóajtóknak és ablakoknak köszönhetően bent is olyan érzése lehet az embernek, mintha természetben tartózkodna.

A lakrész mellett a konténer tartalmaz egy tárolóhelyiséget is, kifejezetten a kertészkedéshez szükséges eszközök számára. Maga a bódé pedig kiszuperált telefonpóznákon nyugszik.

Az ötlet természetesen inkább érdekes koncepció, mintsem sorozatgyártásra érett, piacképes termék, de jó példa arra, hogy meghökkentő, ipari tárgyakból is lehet használható, sőt környezetbarát lakot kialakítani.

Képek: innen

Forrás: http://kertesz.blog.hu/2012/11/19/zold_kontener?utm_source=ketrec&

TOP 5