Skip to main content

London az első város, ami 1908 és 1948 után idén már harmadik alkalommal rendezheti meg a nyári ötkarikás játékokat. Az idei olimpiai játékokon 10 500 versenyzővel 205 tagország vesz részt, a látogatók várható létszáma 3-4 millió fő.

A londoni építkezés és a beruházás fő motivációja a fenntartható fejlődés. Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő c. műsorának vendége dr. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója szerint két okból kifolyólag fontos, hogy az idei olimpia zöld legyen. Egyrészt gondolni kell a hosszú távú használhatóságra, másrészt pedig fontos szempont az is, hogy a közösség érdekeit szolgálják. London város rehabilitációjában a létesítmények megmaradnának, de új funkcióval bővülnek: egyetem, közegészségügyi intézmény, iskola lesz belőlük az átalakítás után. Az olimpiai falu épületeiből lakások lesznek majd, valamint az épületek lebontott elemeit darabjaiban újrahasznosítják.

Az építkezéseken kívül szintén komoly kihívást jelent a közlekedés környezetbarát megoldása. Az összes rendezvény helyszínét metróval és busszal is meg lehet majd közelíteni. A nézőket pedig azzal próbálják a tömegközlekedés használatára ösztönözni, hogy az adott napra szóló belépővel az összes járművet díjmentesen vehetik igénybe. További érdekesség, hogy a 2012-es nyári játékok ideje alatt gázüzemű autóbuszok közlekednek.

Ha esetleg nem tudja megnézni az OzoneNetwork Televízió adását, megtekintheti a filmet a csatorna http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120406-egyenlito-115-adas-olimpia.html  weboldalán.

OzoneNetwork Televízió

www.utajovobe.eu honlapunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 10-kor kezdődő, és másnap 9-kor ismétlődő Egyenlítő című műsorában.

TOP 5