Skip to main content

A 23 éves Sean Lyons napi 30-40 kilométert teker New York utcáin, amivel évi 11 milliót tesz zsebre.

A nagyvárosokban egyre könnyebben és gyorsabban hozzá lehet jutni bármihez a különböző futárszolgálatoknak köszönhetően. A leghatékonyabb megoldás talán a biciklisfutár lehet. Magyarországon nem tartják nagy becsben a futárokat, pedig ahogy Sean Lyons példája mutatja, többen közülük komoly summát vágnak zsebre – olvasható a CNBC-n.

A New York-i futár szabadúszóként három cégnek is dolgozik: a -nak, a Petal by Pedalnak – ami egy virágfutár szolgálat – és a WunWunnak, ami egy olyan startup, ami azt ígéri, hogy egy órán belül bármit kiszállít Manhattanen belül. Úgy számolta, hogy évi 20 ezer dollárt tud összeszedni a futárkodással, de most úgy néz ki, hogy 50 ezerig meg sem áll, ami több mint 11 és fél millió forint.

Az online rendelések és a termékek házhozszállítása gyorsuló ütemben növekvő gazdasági szektorok, utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legértékesebb startup, a közösségi magántaxis Uber is bejelentette, hogy teszt jelleggel a futárkodásra is kiterjeszti szolgáltatásait Washingtonban.

(Természetesen nem szeretnénk hangulatrontók lenni, de kalkulálni kell, hogy mennyibe kerül Amerikában a lakhatás, az élelmezés, a biztosítás, stb., így ha valaki ab ovo arra gondolt, hogy elhagyja Magyarországot, és pl. biciklisfutárként szeretne elhelyezkedni, ajánljuk, nézzen utána, valóban megéri-e. - szerk)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5