Skip to main content

Az elkövetkező néhány évben átszállóhely helyett élhető városrésszé alakítják a Schwedenplatzot és a szomszédos Morzinplatzot Bécsben. A városvezetés a lakók ötleteire és véleményére is számít.

Egy átlagos munkanapon mintegy 150 ezer utas száll át a Schwedenplatzon, amely kapuként is funkcionál Bécs belvárosa felé. A hatalmas forgalom ellenére azonban az emberek csak kevés időt töltenek el a téren – ezen akar változtatni a bécsi városháza.

Hogy megtudják, mit szeretnének a városlakók, egy dialógusboxot helyeztek el a Franz-Josefs-Kai és a Rotenturmstraße sarkán, ahova június 15. és 22. között bárki bedobhatja a tér átalakításával kapcsolatos ötleteit, elvárásait. Az érdeklődők természetesen interneten is elküldhetik a javaslataikat, amelyeket az offline városlakók a dialógusbox segítségével követhetnek nyomon. A papíron beérkező elképzeléseket pedig felteszik az internetre, hogy a lehető legtöbb bécsit lehessen bevonni a folyamatba.

A Schwedenplatz átalakításának első fázisában arra keresik a választ, hogy milyen elvárásaik vannak az embereknek a térrel szemben, illetve milyen funkciókat kell betöltenie? Ezzel egyidőben szakértők segítségével kielemzik a gyalogosok által megtett útvonalakat, valamint felmérik, hogy ki, hogyan használja a teret. Az ily módon megszerzett adatok és elvárások alapján írjak majd ki jövőre a Schwedenplatz átalakítására vonatkozó tervpályázatot.

 A fagylaltozóban azért mindig szívesen megpihennek az emberek.

Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2012/06/09/becsben-mukodik-a-varostervezes

Fotó forrása: http://eatandbemerryfortomorrowwediet.blogspot.hu/2011/05/eissalon-am-schwedenplatz-vienna-by.html

TOP 5