Skip to main content

Buick Velite 6 elektromos autó 

A General Motors (GM) teljesen átszabja a kínai értékesítési stratégiát, a jövőben pedig sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az elektromos autókra.

Az amerikai gyártó viszont nehéz helyzetben van, mivel a vetélytársak hatalmas lépéselőnyben vannak a kínai piacon, amely a legfontosabbnak számít a világon az elektromos autók terén.

hirdetés

A GM-nek olyan vetélytársakkal kell megküzdeni Kínában, mint a Tesla vagy éppen a helyi rivális, a kínai kormány által is erősen támogatott Nio.

A GM viszonylag későn száll be a versenybe, azonban erre nagy szükségük van, hiszen két évtizeden át minden évben növekedést tudtak mutatni Kínában, ez viszont nem csak megállt az elmúlt időszakban, hanem átfordult csökkenésbe.

A GM számára rendkívül fontos a kínai piac, ez adja a gyártó bevételeinek 2 százalékát, valamint ez a világ legnagyobb elektromos autó piaca, ráadásul a kínai állam nagyhatalom akar lenni ezen a területen.

Julian Blissett, a GM új kínai igazgatója több tervet is felvázolt arról, hogy a cég miként szerezné vissza a kínai piacot. Ezek közé tartozik az új Cadillac-ek és SUV-k gyártása, de olcsóbb, megfizethetőbb modelleket is terveznek majd.

Blissett kiemelte, hogy az elektromos és az önvezető autók fejlesztése jelenleg a legfontosabb Kínában, mivel a vásárlók egyre inkább ezeket a megoldásokat keresik és a trendek is azt jelzik előre, hogy a következő években további gyors növekedés lesz látható ebben a szegmensben.

A GM a Volkswagen mellett valódi sikertörténetnek számított Kínában, hiszen ez a két nyugati márka volt az, amelyeknek elsőként sikerült betörniük az országba és ott sikereket elérni.

Az elmúlt években azonban komoly változás történt a vásárlói szokásokban, így a GM egyre inkább vesztess helyzetbe került, ráadásul a Toyota és a Honda is megerősödött.

2017-ben a GM a Kínában értékesített járművek 14,3 százalékáért felelt, de 2019-ben ez az arány már csak 12,2 százalék volt. Összességében 4 millióval kevesebb járművet adott el a vállalat 2019-ben 2017-hez képest, amikor is 28,2 kocsit értékesítettek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5