Skip to main content

Chevrolet Bolt elektromos autó 

Az Egyesült Államok autóbiztonsági szabályozói arra szólították fel az elektromos Chevrolet Bolt járművek mintegy 50 ezer tulajdonosát, hogy tűzveszély miatt parkoljanak kint a szabadban az otthonuktól és más építményektől távol, miután feltöltötték a szerkezeteket.

A General Motors (GM) szintén arra kérte az elektromos Chevrolet Bolt járműtulajdonosokat, hogy ne töltsék egész éjszakán át a szerkezeteket, mivel veszélyes lehet.

hirdetés

Az egyik legnagyobb amerikai autógyártó vállalat azután hívta fel a figyelmet a lehetséges veszélyhelyzetre,

MIUTÁN KETTŐ, MÁR NOVEMBERBEN VISSZAHÍVOTT ÉS ÁTVIZSGÁLT AUTÓ KIGYULLADT.

A 2017-2019-es amerikai Chevrolet Bolt elektromos járműben valószínűleg a hátsó ülés alatt lévő nagyfeszültségű akkumulátor okozhatja a tüzet. Az LG Chemical vállalat dél-koreai üzemében gyártott közel 69 ezer modellt, melyek közül 50 ezer az Egyesült Államokban van forgalomban, vissza kellett hívni tavaly novemberben öt bejelentett tűzeset miatt.

A GM viszont csak 2021 májusában állt elő tervével, amivel megoldhatja a problémát. A modelleket végül megvizsgálták és a gyanús akkumulátorokat kicserélték, majd új szoftvert telepítettek rájuk, amely képes felismerni a komplikációt és elkerülni a lehetséges tűzestet. Jelenleg viszont úgy tűnik, a javítások nem elegendőek a probléma megelőzéséhez.

A KÉT, NEMRÉGIBEN TÖRTÉNT TŰZESET OLYAN JÁRMŰVEKET ÉRINTETT, AMELYEKET MÁR ELLENŐRIZTEK, ÉS AZ ÚJ SZOFTVER FUTOTT RAJTUK.

A GM továbbra is vizsgálja a tűzeseteket, és arra kéri a tulajdonosokat, hogy a szabadban parkoljanak, illetve ne töltsék a szerkezeteket egész éjszakán át. A vállalat továbbra is szűkszavú azt illetően, hogy pontosan mi okozhatja a problémát.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: A képen egy 2017-es Chevrolet Bolt elektromos jármű látható - FORRÁS: CHEVROLET

TOP 5