Skip to main content
átlátszó tengeralattjáró turizmus környezetbarát

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egy vadonatúj átlátszó tengeralattjáró fogadta az utasokat az első nyilvános merülésén, ami rendkívül jelentős úttörő lépés a tenger alatti turizmus szempontjából. 

A Triton Deep View 24-et, amelyet a floridai székhelyű Triton Submarines luxus tengeralattjárókkal foglalkozó cég épített, a múlt hónapban, két évvel a leszállítása után végre vízre bocsátották a vietnami Hon Tre-szigeten található Vinpearl komplexumban.

hirdetés

A 24 férőhelyes hajó, amely akár 100 méter mélyre is képes lemerülni, átlátszó akril hajótesttel rendelkezik, amely páratlan víz alatti élményt nyújt a fedélzeten tartózkodóknak. Az utasok a 30 perces merülések alatt hajóroncsokat, zátonyokat és tengeri élővilágot, valamint a környezetvédelmi kérdésekre való figyelemfelkeltés céljából kidolgozott búvárbemutatót tekinthetnek meg. 

Környezetbarát, nem szennyezi a tengert

A 15,4 méter hosszú Triton Deep View 24 a leírás szerint gyakorlatilag csendes, teljesen környezetkímélő, és nem bocsát ki sem szén-dioxidot, sem szennyvizet a tengerbe

A Vinpearl, Vietnam legnagyobb hazai szállodaüzemeltetője 2017-ben rendelte meg, válaszul a kaland- és élményalapú nyaralások iránti növekvő érdeklődésre. A Triton DeepView 24-et, más néven Vinpearl Submarine Nha Trangot eredetileg 2020 áprilisában szállították le, és még abban az évben kellett volna elindulnia. A debütálást azonban a Covid–19-járvány miatt elhalasztották.

A Vinpearl csapata azóta a Tritonnal együttműködve összeállította a merülési programot, és átfogó képzést biztosított a pilóták és a személyzet számára a merülés élményéhez. A Vinpearl csapata előrelátóan korán felismerte azt a technológiát, amelyet csak a Triton volt képes kifejleszteni, és azt, hogy ez mit jelenthet a vendégek általános élménye szempontjából

– mondta Bruce Jones, a Triton Submarines társalapítója és vezérigazgatója.

A Triton tengeralattjárók kézzel készülnek, prémium minőségű „optikailag tökéletes” akrilból, hogy a legtisztább kilátást nyújtsák. A vállalat 2019-ben történelmet írt a 36000/2 modellel a világ óceánjainak legmélyebb pontjára történő rekordmerüléssel, amellyel műanyag tasakok vízfenéki felkutatásában és azonosításában is segített – írja a CNN.

A tengeralattjáró ide kattintva tekinthető meg.

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Ebenezer42 képe a Pixabay -en.

TOP 5