Ha igazán egészségesen akarunk táplálkozni, nagyon fontos, hogy minél többféle zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Elsősorban hazai idénygyümölcsöket és zöldségeket célszerű vásárolni, és nem olyanokat, amiket valamilyen módon tartósítottak. Ezek azon túl, hogy megőrzik egészségünket, még pénztárcánkat is kímélik. Néhány dologra azért itt is figyelni kell!

Elsősorban hazai idénygyümölcsöket és zöldségeket célszerű fogyasztani, és nem olyanokat, amiket valamilyen módon tartósítottak. Ezek azon túl hogy kímélik pénztárcánkat, fogyasztásukkal a lehető legtöbb vitamin, ásványi anyag és antioxidáns juthat a szervezetünkbe. Hiszen a fagyasztás vitaminveszteséggel jár, ha pedig konzervként fogyasztjuk ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket, sóval vagy cukorral tartósítják azokat - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Györki Niké,  a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) munkatársa.

A cikk itt folytatódik...

Forrás

Kép

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu