Skip to main content

 

A brit kutatók által kifejlesztett BioMinF nevű fogkrém-adalékanyag új foghelyreállító technikát kínál azon milliók számára, akik fogszuvasodástól és fogérzékenységtől szenvednek.

A londoni Queen Mary University munkatársai által kifejlesztett fogkrém-adalékanyag visszaépíti az elvesztett ásványi anyagokat a fogzománcba, és alvás közben segít megakadályozni a fogszuvasodást és kezelni az érzékenységet. 

hirdetés

Lassú felszívódás

A fogszuvasodás világszerte népbetegségnek számít, és a felnőttek nagy része tapasztal fogérzékenységet élete egy időszakában. A gyerekek 60-90 százalékánál előfordul a fogszuvasodás különbözően súlyos formája.

BioMinF adalékot tartalmazó fogkrémek képesek lassan, 8-12 óra alatt felszabadítani a kalcium-, a foszfát- és a fluridionokat, és az ily módon keletkező fluor-apatit segít ujjáépíteni, megerősíteni és megvédeni a fog szerkezetét. A fluorid lassú kibocsátásáról kiderült, hogy különösen hasznos a fogszuvasodás megelőzésében.

Semlegesíti a savakat

„A remineralizáló fogkrém használata sokkal ellenállóbbá teszi a fogakat a savas üdítő italok, például a gyümölcslevek és szénsavas italok savas támadásával szemben.

Sokkal hatékonyabb a hagyományos fogkrémeknél, ahol az aktív hatóanyagok, például az oldható fluoridok a fogmosást követő kevesebb mint két órán belül lemosódnak és hatástalanná válnak” – mondta Robert Hill professzor, aki a BioMint kifejlesztő kutatócsoportot vezette.

„Ez a forradalmi újítás jelentősen csökkentheti a fogszuvasodást és a fogérzékenységi problémákat, amiket gyakran tapasztalnak az emberek, ha valami hideget esznek vagy isznak” – tette hozzá Hill professzor.

A BioMinF tartalmú fogkrém online már hozzáférhető, a széleskörű forgalmazását az év végére tervezik.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5