Skip to main content

 

A céget már többször büntették meg azért, mert termékei egészségügyi problémákat okoztak. Ekkora büntetésre viszont eddig még nem volt példa.

Első fokon 417 millió dolláros kártérítést ítélt a bíróság annak a nőnek, akinek a vádak szerint a Jonhson & Johnson egyik terméke miatt lett daganatos betegsége.

hirdetés

A károsult, Eva Echeverria évekig használta nemi szervén a Johnson's által forgalmazott hintőport és azt állítja, hogy ez okozhatta a nála tíz éve diagnosztizált petefészekrákot.

A cég ellen jelenleg 4800 hasonló eljárás folyik, ha pedig sorra veszítik el ezeket a pereket, akkor gyorsan lehúzhatják majd a rolót.

A Johnson's szóvivője elmondta, hogy a vádak hamisak, és a tudomány a cég oldalán áll. A vállalat tovább fogja folytatni a harcot, és kész mindent megtenni annak érdekében, hogy bebizonyítsák, az általuk gyártott termékek nem károsak az egészségre.

Echeverria tárgyalása csak az első a több száz kaliforniai károsult esete közül, akiknek bírósági pere hamarosan megkezdődik.

A nő ügyvédje a céget hibáztatta a kialakult helyzetért. Szerinte a Johnson's ráveszi a nőket termékeik használatára, miközben tudják,hogy a hüvely hintőporozása régóta összekapcsolható bizonyos rákos megbetegedésekkel.

A bíró megállapította, hogy a J&J tudatában volt a megbetegedés kockázatával, de ezt eltitkolták a nyilvánosság elől - számol be a BBC.

Nem ez volt az első ilyen eset a Johnnson's életében. A vállalat már öt bírósági pert veszített el Missouri államban, és összesen 307 millió dollárt kellett kifizetnie jóvátételként.

A J&J eddigi legnagyobb kártérítése 100 millió dollár volt, a mostani több mint a négyszerese.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás -  Kép: Forrás: Flickr.com

TOP 5