Skip to main content
cápa kábítószer Florida kokain drogcsempészet

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Mint minden jóléti társadalomban, Amerikában is hosszú évek óta komoly probléma a kábítószerek fogyasztása és így a drogcsempészet is, írja a Live Science

Mivel a latin-amerikai csempészek sokszor a tengerbe dobják a bizonyítékként figyelembe vehető szállítmányokat, hogy elkerüljék a lebukást, és ezzel komoly terhelés alá vetik a környezetet, 2 kutatóban felmerült a kérdés, vajon a cápák szervezete tartalmazhat-e kábítószert, azaz fogyasztják-e a halak a vízben landolt bódító szereket.

hirdetés

Tim Hird és Tracy Fanara a Discovery Cocaine Sharks c. új sorozatukban számoltak be a kutatási eredményeikről.

2 tesztet végeztek

Először a kokainbálákhoz hasonló csomagokat dobáltak az állatok közé, a reakció nem maradt el, a halak „rávetették“ magukat a szállítmányra.

Ugyanezen eredmény született akkor is, amikor halporral töltötték meg a csomagokat és azt dobták a cápák közé.

A 2 kutató az eredményeket vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy a halak alfajoktól függetlenül megdézsmálják a szállítmányokat, hisz viselkedésükben egyértelműen változás állt be, biztosat azonban csak a további kutatások végeztével lehet majd megállapítani.

Mint ismeretes, az érintett vizeken 6.5 tonna kokaint foglalt le a rendőrség csak júniusban, amit vélhetően újabb csempészések és így a környezet terhelése, szennyezése követhet.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Minden egyes kifogott brit garnélarák tele volt kokainnal

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás:  Photo by Gerald Schömbs on Unsplash 

TOP 5