Skip to main content

Becsületkasszás lakossági számlavezetési díj, tranzakciósdíj-mentes bankkártya, különleges ügyféljogok, az ügyfelek rendelkezései alapján civil szervezetek között szétosztott nyereséghányad.  A MagNet értékalapú bankként megjeleníti aktív társadalmi szerepét, felelősségét működése és szolgáltatásai szintjén is.

A legnagyobb 100%-ig magyar magántulajdonban lévő bank szokatlan üzleti modellel hívja fel magára a társadalmilag érzékeny lakossági és vállalati ügyfelek figyelmét.  Hazai unikum, hogy a mára közel 30 ezer számlatulajdonos évről évre értesítést kap arról, a bank mekkora nyereséget realizál rajta. A MagNet Bank 2010 óta civil szervezeteknek ajánlja fel nyeresége tizedét, és maguk az ügyfelek dönthetnek arról, hogy a rájuk eső nyereség 10 százalékát mely civil szervezet kapja. A közösségi bank ügyfelei idén 39,4 millió forintról rendelkezhettek 70 civil szervezet javára.  A Közösségi Adományozási Program segítségével az indulás óta 150 szervezet összesen több, mint 110 millió forinthoz juthatott. 

2013-ban az adományozási program kibővült, és elindult a KAP Kártyaprogram, amelyben az ügyfelek MasterCard bankkártyás vásárlásaik után támogathatják az általuk választott civil szervezetet. A bankkártya típusától függően ennek mértéke 1-3 ezrelék között mozog – történjen a vásárlás POS terminálon vagy interneten, hagyományos módon vagy PayPass útján. A támogatási összeget itt is a bank fizeti. 

A közösségi banki filozófia középpontjában a pénzügyi tudatosságra nevelés áll, ugyanis a bank azt vallja: a pénzzel kapcsolatos döntéseink komoly hatással vannak a társadalmunkra. Egy nagyrészt hitelekből épülő világban nem mindegy, hogy milyen célt szolgál a bankban tartott pénzünk. Miért ne határozhatnák meg maguk a betétesek, hogy a megtakarításaik mit finanszíroznak

A pénz nem csak lehetőség, hanem felelősség is

A gazdasági profit mellett a bank tulajdonosai a társadalmi és környezeti profitot, hasznosságot is egyenrangúan kezelik: pozitívan szűrik a társadalmilag hasznos, finanszírozásért folyamodó projekteket, vagyis a hitelbírálatnál nem pusztán a gazdasági mutatók nyomnak a latban. Az Ügyfeleknek delegált jogokon keresztül nemcsak arra nyílik lehetőségük, hogy meghatározhassák, hogy a betétben elhelyezett pénzüket a bank milyen célra használja fel, vagyis döntéseikkel aktívan segíthessenek a helyi közösségeknek, hanem a lakossági számlavezetési díj összegét is az ügyfelek határozhatják meg 0-1000 forint között!

A MagNet Bank ügyfelei az ország első ún. responsive NetBank felületén gyorsan és kényelmesen intézhetik bankügyeiket online mobilról, tabletről vagy PC-ről, hiszen a felület intelligensen alkalmazkodik az eszköz kijelzőjéhez. Az online számlanyitás funkció kiiktatja a felesleges sorban állást: az érdeklődőket előre egyeztetett időpontban, a kiválasztott bankfiókban már előkészített papírokkal várják a bank kollégái.

Osztatlan siker a szakmán belül

Az alternatív megközelítés meghozta gyümölcsét, hiszen a MagNet Bank több díjat is elnyert. A közösségi bankot zsinórban a negyedik éve választják „Az év társadalmilag felelős bankjának”, elnyerte a Valóban Felelős Vállalat és a Fogyatékosság-barát munkahely címet is. A Közösségi Adományozási Program az idén megkapta a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj két kategóriájának aranyérmét, valamint a Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice díját.

Ha szeretne többet megtudni, hogy trükkös kedvezmények és rejtett költségek helyett mi várja hazánk egyetlen közösségi bankjában, mely egyben Magyarország első kutyabarát pénzintézete is, akkor kattintson

TOP 5