Skip to main content

 

Elliot Ross amerikai fotós hónapokig puhított egy coloradói búzatermesztő családot, hogy jelen lehessen az aratásnál.

A The Reckoning Days című sorozata a a termőföldből élő család megpróbáltatásait mutatja be akkor, amikor a természet legkisebb szeszélye is tönkreteheti az éves munkájukat.

hirdetés

A New Deal keretében létrehozott, később Farm Security Administration (FSA) néven működő szervezetnek az volt a feladata, hogy megsegítse a nyomor szélén élő, a pénzügyi válságtól kisemmizett amerikai földműveseket. Az FSA egyik legfontosabb öröksége, hogy 1933 és 1945 között rengeteg fotóst  küldött  ki  terepre, és ezzel sikeresen dokumentálta az Egyesült Államok addigi legnagyobb társadalmi válságát, ráadásul mintát teremtett a szociofotó műfajának is.

A nyitóképen a kiöltözött Mertens család látható egy búzatáblában a vasárnapi reggeli előtt. Többek között az FSA munkája inspirálta Elliot Rosst is, aki hónapokat töltött a Coloradóban élő Mertens családdal. Mertensék több mint 1300 hektárnyi búzaföldet művelnek birtokukon. 

Habár a technológia rengeteget változott a harmincas évek óta, és a család életkörülményei is összehasonlíthatatlanul jobbak, az érzés, hogy ki vannak szolgáltatva a természetnek, állandó.

További képek ide kattintva tekinthetők meg.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: Elliot Ross

TOP 5