Skip to main content

 

Indiában rengeteg ember nem jut napi szinten tiszta, szűrt ivóvízhez. A jelenséget palackozott vízzel próbálják megoldani az ázsiai országban, igaz ez inkább a tehetősebb rétegekhez jut el. A szektor tavaly 20 százalékkal bővült.

India lakosságának jelentős részének nincs hozzáférése napi szinten a tiszta ivóvízhez.

hirdetés

A probléma a Livemint oldal szerint 163,1 millió embert érint.

Ez nagyságrendileg annyi, mint Franciaország, Németország és Hollandia lakossága együttesen.

Nem csoda tehát, hogy nagy a keletje a palackozott és az ásványvizeknek az országban, és a szektor robbanásszerűen nő.

Az indiai palackozott vizek piaca 2017-ben 19 százalékkal bővült.

Az emelkedés mögött több tényező is áll. Egyfelől az emberek fizetése egyre nagyobb, ami a kereslet megugrásához vezet. Emellett egészségügyi megfontolásból is egyre többen vesznek palackozott ásványvizet.

2012 és 2017 között összesen 1,38 milliárd dollár értékben adtak el palackozott vizet az országban,a növekvő keresletnek köszönhetően az eladások 184 százalékkal bővültek.

Jól mutatja a szektor sikerét, hogy a szénsavas üdítők emelkedése ettől jócskán elmaradt, igaz ott is jelentős 56 százalékos volt az emelkedés.

A lap megemlíti, hogy többségében olyan magasabb jövedelmű városi családok a felvásárlók, akik korlátozottan férnek hozzá a vízhez.

A palackozott víznek segít az is, hogy egészségügyi megfontolásbólaz indiai kormány magasabb adókulccsal terhelte meg a cukros italokat.

Azonban a palackozott víznek is lehetnek egészségre káros hatásai, egy New York-i kutatás ugyanis kimutatta, hogy a vízben megtalálhatóak műanyagrészecskék. Ezek ellenére az Euromonitor becslése további 20 százalékos bővülést jósol a következő öt évben.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás pixabay

TOP 5