Skip to main content

Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem MEVA zsalukkal 

Az elmúlt években az építőipar területén is egyre gyakrabban jelennek meg olyan modern környezetkímélő technológiák, amelyek fókuszában a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás vagy éppen az élőmunka hiányra adott válasz ihlette megoldások állnak. Ezek az innovációk pedig a zsaluzás területét sem hagyták érintetlenül, sőt a zsalutechnológiák piacán a zöld technológia nem is újkeletű, hanem emberi léptékben számolva már nagykorú megoldás. Ilyen például a MEVA kínálatában található műanyag zsaluhéj, amely az építkezéseken szükséges fafelhasználás jelentős csökkenésében tölt be központi szerepet már évtizedek óta.

Hazánkban egy új erdő telepítésekor az erdészeti hatóság állapítja meg annak rendeltetéseit, ugyanis az erdőgazdálkodásra szánt területeknek csak bizonyos százalékát használhatják fel olyan gazdasági célú erdők telepítésére, amik a faanyagtermelést fogják szolgálni. A teljes erdőgazdálkodásra használt területek méretét illetően az EUROSTAT adatai alapján, az uniós tagállamok között Magyarország az utolsók között, a 23. helyen áll. Ennek a részaránynak pedig egyértelműen nem tesz jót az évek óta jellemző szélsőséges időjárás sem. A mai Magyarország területén a trianoni területelcsatolások után nagyjából az erdőterületek 10 %-a maradt, ez a szám jelenleg is csupán bő 20 százalék. Igaz, a legújabb klímavédelmi intézkedések alapján ezt a számot 27%-ra tervezik emelni, azonban ezen cél eléréséhez körülbelül 100 évre lesz szükség, ugyanis meglehet, hogy az új erdőterületek telepítése már 2019-ben elkezdődött, azonban a több hektárnyi friss erdő még sokáig nem lesz képes pótolni a korábban kivágottakat.KSH adatai alapján, Magyarországon 2019-ben az erdőterületek csupán 1,6-%-a volt gazdasági célú erdőtelepítés, amit fel lehet használni faanyagtermelésre. Ezért kiemelten fontos feladat, hogy minden iparágban, de főleg a jelentős mennyiségű fát felhasználó építőiparban figyeljünk oda erdőink megóvására.

MEVA környezetterhelés csökkentése

A famentes az igazi megoldás

Az építőanyag gyártó cégek sorra vezetik be a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet előtérbe helyező innovatív újításaikat. Ilyen egyedi innováció a MEVA kínálatában található műanyag zsaluhéj is, amely 100 %-ban famentes, számtalanszor felhasználható és újrahasznosítható megoldást kínál a magasépítés területén. Ugyan ez a technológia Magyarországon ma még egyedülállónak számít, a vállalat világszerte már 2000 óta alkalmazza és ajánlja a terméket a kivitelezők körében.

A műanyag zsaluhéj számos kivitelezésben előnyös tulajdonsága mellett talán elődleges lehet kiemelni, hogy ezzel a megoldással könnyen elkerülhető a nagy mennyiségű fakitermelés. Az építkezéseken pedig ez a rugalmas műanyag zsaluhéj bármilyen forma, térgeometriai alakzat készítésére alkalmas és egyszerű felújításával számtalanszor felhasználható. A MEVA műanyag zsalutechnológia a megaberuházásokon és a kisebb költségvetésű, akár gyorsan kivitelezhető családi házak építésében is gyorsabb, költséghatékonyabb és zöldebb megoldást jelenthet. A MEVA a műanyag zsaluhéj feltalálója és egyedüli forgalmazója, és ebből következően a kompozit műanyag zsalutáblákban piacvezető gyártó vállalata. A technológia sikerét pedig nem is mutatja más jobban, mint, hogy a termék 20 éves pályafutása alatt érvényes 7 év garanciális idő folyamán még soha senki nem élt a reklamáció lehetőségével.

Meva alufix falzsalu

Hazai erdők, hazai projektek

Ahogy a hazai erdők védelme is fontos szerepet játszik az ország folyamatos fejlesztésében, úgy az építőipar növekedő számú beruházásai is ugyanilyen jótékony hatással lehetnek a gazdaságra és környezetünk fejlődésére egyaránt. Ez persze kifejezetten igaz, ha a kivitelezéseken is odafigyelnek a környezettudatos, kevésbé pazarló megoldások használatára. A MEVA a nemzetközi projektek mellett, a hazai építőipari színtéren is egyre kiemelkedőbb beruházásokon vesz részt, ahol minden esetben a vállalat innovatív és ahol lehetséges környezettudatos megoldásait alkalmazzák. Ilyen különleges projektek készülnek az idei évben, például a budapesti Duna Pearl lakóparkban, a pécsi vásárcsarnok építésén vagy a soproni Csík Ferenc uszoda komplex épületeinek kivitelezése során is. A projektekben az örökéletű zsaluhéj, a bármekkora felületre illeszkedő MevaDec födémzsalu, illetve a Startec XT és Mammut XT falzsaluzatok valósítják meg az épületek gyors és minőségi kivitelezését.

A MEVA kínálatában található zsaluzatok és kompatibilis kiegészítő termékek minőségi anyaghasználattal és több éves javítási garanciával kerülnek a kivitelezőkhöz, így gond nélkül használhatóak bármekkora méretű projekthez, akár évtizedeken át.

Olvasson tovább a MEVA környezetkímélő megoldásairól: www.meva.net/hu/egyedi_megoldasok

A képek forrása: Build Communications / MEVA

Nyitókép: Építészeti műremek: Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem; szokatlan formák; különböző dőlésszögű falak, eltérő sugárral kerekített sarkok és különböző látványbeton felületek. MEVA zsalukkal.

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5