Skip to main content

Tragédiák sorozatával indult a mostani olaszországi vadászszezon: szeptember elseje óta tizenhárom ember halt meg, harminchárman pedig megsebesültek – mindegyiküket vadász találta el.

Az Enpa állatvédő szervezet a belügyminisztériumhoz fordult, részben a vadászok érdekében – írta az olasz sajtó.

Az Enpa a vadászok szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta. A szervezet szerint évente egyszer fizikai-pszichikai vizsgálatnak kell alávetni őket a tragédiák elkerülése érdekében. Meg kell akadályozni, hogy “fegyvert szórakozásból viselő vadászok” lepjék el a vidéket – hangoztatta az Enpa, amely szerint valóságos vadnyugati körülmények uralkodnak a vadászatra kijelölt területeken.

Az itt élők, ha vadászt látnak, bezárkóznak otthonukba, mert a vadászok többsége “mindenre lő, ami mozog”.

Tömegkatasztrófának nevezte az alig két hónapja indult idényt a vadászat áldozatait képviselő szövetség is arra emlékeztetve, hogy az áldozatok között vadászok és nem vadászok is vannak. Az utóbbi hetek áldozatai között volt egy udvaron játszó 8 éves kisfiú, akit szintén egy eltévedt golyó talált el.

Vadászgolyó talált el egy kerékpárost és egy erdőben gombászó férfit is, akit vaddisznónak hittek. Gyakori, hogy a vadászok egymást találják el, vagy a vadász fegyvertisztítás közben saját magát.

A halálos balesetek gyakoriságát a Coldiretti agrártermelői szervezet az olasz vadásztársadalom előrehaladott életkorával magyarázta. A vadászok többsége ugyanis 68-75 év közötti. Az olasz vadászszövetségnek csaknem 700 ezer tagja van.

Forrás: http://www.pecsma.hu/hirzona/egymast-lovik-az-olasz-vadaszok/

TOP 5