Skip to main content

Csak egy jó ötlet kell a meggazdagodáshoz? Mindez úgy kezdődött, hogy a cica gazdája még aznap otthagyta felszolgálói munkáját, amikor a macska először megjelent a közösségi média berkeiben. Folyamatosan csöng azóta is a telefonja.

Grumpy Cat, azaz a zsémbes macska az internet sztárja lett két év alatt. Százmillió dolláros birodalmat épített ki gazdájának.

hirdetés

Grumpy Cat, a zsémbes macska két éve indult el a hírnév útján: első videóját azóta több mint 15 millióan nézték meg. Az első róla készült mozifilm pedig december 16-án jelent meg DVD-n az Egyesült Államokban.

Grumpy Cat, eredeti nevén Tardar Sauce (tartátmártás) 100 millió dollárt, azaz 25 milliárd forintot hozott eddig gazdájának. Összehasonlításképp ez a teljes magyar gazdaság teljesítménye körülbelül 8 óra, egy harmadnap alatt.

A macska azóta számos vicc alapja lett, internetes mémként terjed, de megjelent ajándéktárgyakon, reklámokban, a róla készült best-seller könyvet 15 nyelven lehet kapni. Grumpy Cat jobban keres, mint a nagy hollywoodi sztárok: Nicole Kidmant, Cameron Diazt, Matt Damon, sőt az Oscar-díjas Matthew McConaughey-t is lekörözte.

"Megállíthatatlan" - nyilatkozta róla gazdája, a 28 éves Tabatha Bundesen. Az arizonai lány aznap otthagyta felszolgálói munkáját, amikor a macska először megjelent a közösségi média berkeiben. "Folyamatosan csöng azóta a telefonom."

Grumpy Cat állandó morcos arckifejezését nem rosszkedve okozza, hanem törpenövése, állítja Bundesen. Kicsit talán még csúnyának is nevezhető a cica, mégis mindenki imádja. Hivatalos Facebook-oldalát több mint 7 millióan követik, de a magyar bejegyzéseket, és rajongói oldalát is tízezrek lájkolták már.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5