Skip to main content

sauberA Sauber számára a környezetvédelem kiemelkedően fontos szerepet játszik, ennek újabb bizonyítékaként a Carbon Neutral Investments céggel kötöttek partneri megállapodást.
A Sauber tovább folytatja a környezetvédelem terén folytatott törekvéseit. Miután múlt hónap elején átvehették a kategória legrangosabb elismerését (ISO 14001) a környezetmenedzsment-rendszerükért, következő lépésként a Carbon Neutral Investments (CNI) céggel léptek partnerségre. A CNI egyike azoknak a vállalatoknak, amik a melegházi gázok semlegesítésében világszerte vezető szerepet vállalnak.

A csapat üvegházhatású gázkibocsátását egy erre szakosodott vállalat kutatja, egy másik pedig ellenőrzi azt. Ez nem csupán a gyárban zajló tevékenységeket érinti, hanem a versenyhelyszínekre történő teherfuvarozást és a személyzet utaztatását is magába foglalja.

„Nagy jelentőséget tulajdonítunk a klímakompenzációnak, ami az általunk alkalmazott környezetpolitika szempontjából fontos. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen hozzájáruljunk a környezetvédelemhez. A Carbon Neutral Investments személyében ideális partnerre leltünk ezen törekvésink megvalósításában. A környezetmenedzsment-rendszer tanúsítványának átvétele kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt fontos lépést jelentett az ökológiai céljaink felé, és most ezt egy újabb lépés követi a klímakompenzáció irányába mutatott elköteleződésünk által. A következő mérföldkő a szolárparkunk üzembe helyezése lesz nyáron, a cég székhelyén, Hinwilben” – nyilatkozta Monisha Kaltenborn, a Sauber vezérigazgatója az Apex hírügynökségnek.

Forrás: http://a5.hu

TOP 5