Skip to main content

 

Egyenesen Kínából érkezett hozzánk az Elephone M2 phablet, egy viszonylag fiatal, 2006-ban alapított sencseni vállalat terméke. Azért figyeltünk fel rá, mert ahhoz képest, hogy phablet, igen jó áron adják, csupán 179 dollárba kerül.

A készülék nemcsak nagy, jó nehéz is a maga 160 grammjával, de ehhez hozzá lehet szokni. Borításának nagy része fém, és egy kissé érdes felületű, ami kimondottan előnyös, mert így kisebb a veszélye annak, hogy kicsússzon a kezeinkből. Az összeszerelés minősége korrekt, még ha nem is olyan kifinomult, mint amit az ismertebb világmárkáknál megszokhattunk. Kellemes tapitású, nincsenek rajta erős élek.

hirdetés

Az biztos, hogy az M2 nem a divatkellékek kategóriájában versenyez, a gyártó inkább a praktikus használatra helyezte a hangsúlyt. Az LG által gyártott kijelző 5,5 colos, jó a fényereje és full HD a felbontása. A rendszer pörgősen fut a nyolcmagos MediaTek MTK6753 processzornak és a 3 GB RAM-nak köszönhetően. A beépített háttértár 32 GB, ezt microSD kártyával tudjuk bővíteni, amennyiben megelégszünk egyetlen SIM kártyával, és a második helyet inkább extra tárhelynek tartjuk fenn.

A készülék 4G hálózatra csatlakozik, van benne gps, bluetooth, a wifiből a 802.11 a/b/g/n típusúakra képes csatlakozni. A kamerája 13 megapixeles, f2.0 rekesszel (Sony IMX 214), és szabad ég alatt elég jó képeket készít, viszont nem a félhomály bajnoka, gyenge fényben kicsit lassan exponál. A szelfiket 5 megapixelben rögzíti.

A készüléken Android 5.1 fut, elhanyagolható módosításokkal. Egyetlen említésre méltó extra app van rajta, a Smart wake nevű, amivel érintéses gesztusokat tudunk meghatározni. Például azt, hogy a kijelzőre ‘M' betűt írva induljon el a zenelejátszás, és hogy dupla koppintásra kapcsoljon be a kijelző.

Simán kibír egy napot a mobil 2600 mAh-s akkuja, és van még egy extra hardver a készülékben, a főgombba beépített ujjlenyomat-olvasó, ami fölöslegessé teszi a jelszavak használatát.

Hátránya, hogy egyenesen Kínából kell megrendelni

Az Elephone M2 alig több mint ötvenezer forintért elég korrekt ajánlatnak tűnik, persze azzal a megjegyzéssel, hogy az alacsony árért és a közvetlen kiszállításért cserébe el kell viselni, hogy nem fogunk helyi márkaszervizt találni.

Akinek ilyesmire van szüksége, annak sokkal mélyebben a pénztárcájába kell nyúlnia.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5