Skip to main content

 

Az Iszlám Állam médiaszervezete, az al-Wafa olyan üzenetet közölt, amely egész Európát terrortámadással fenyegette.

Név szerint megemlítik Magyarországot is, "Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra" - szól az üzenet címe.

hirdetés

A kormány ezt az információt is komolyan veszi, elemzi, figyelemmel kíséri - reagált a fenyegetésre Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi szerint nem az első eset, hogy Magyarország "megjelent nyomokban" egy ilyen közleményben.

Bakondi azt mondta, éppen ezért készül arra a kormány, hogy a terrorellenes tennivalókat elvégezze. A belügyminiszter péntekre hívta egyeztetésre a parlamenti frakciókat, "felkérjük az ellenzéki pártokat, hogy a napi politikától eltávolodva támogassák a magyar emberek biztonságát".

Bakondi szerint a belga eredmények azt mutatták, hogy a terrorista sejt, amelyik a francia és a belga merényleteket elkövette, az illegális migrációval jutott vissza Európába.

Éppen ezért jogos, hogy érvényben van az országos válsághelyzet Magyarországon

- mondta Bakondi. Ezt tehát nem vonják vissza.

A fenyegetés miatt nem emelik a terrorkészültségi szintet, marad a 3-as fokozat (az 1-4-ig tartó skálán a 4-es a leggyengébb). Múlt keddtől tegnapig 2-es volt a brüsszeli terrortámadás miatt, Bakondi szerint ezt nem kell visszaállítani, minden információt feldolgoznak a szolgálatok, "mindent megteszünk, hogy kellő időben, kellő hatékonysággal tudjunk fellépni".

"Jó lenne, ha az ellenzéki pártok különböző megnyilatkozásai abbamaradnának, és közösen keresnénk a megoldásokat a magyarok biztonsága érdekében" - ismételte meg az ellenzéknek szóló üzenetét Bakondi.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: index

TOP 5