Skip to main content

 

Itt senki nem él segélyen. Két éve volt egyetlen közmunkásunk, de már ő is talált más munkahelyet – mondta Lakatos József, Iborfia polgármestere.

Iborfián, Magyarország legkisebb falvában csak kilencen élnek, pontosabban kilenc állandó lakosa van és kettő ideiglenes, ennek ellenére a település saját önkormányzattal bír. A képviselő-testület háromfős, és havonta ülésezik.

hirdetés

A 20 század közepén még több, mint 100-an laktak itt, volt iskola is Iborfián, időközben azonban a lakosok vagy meghaltak, vagy munkavállalás céljából elköltöztek a környező városokba.

Az Origó rövid videót forgatott a zalai falu polgármesterével, melynek rövid kivonatos változatát a hírportál az alábbiakban foglalta össze:

A falu éppúgy működik, mint más település. Most a faluház tetejét kellene épp megjavítani. A cserepek már megvannak, csak még nincs, aki felrakja őket a tetőre.

A helységben nincs bolt, se orvosi rendelő, se kocsma, se templom, a könyvtár viszont az ország leglátogatottabb könyvtára, már ha a település lakóinak számához viszonyítjuk.

A polgármester korábban szerette volna növelni a Iborfia lakosainak a számát, az ezzel kapcsolatos ötlete azonban meghiúsult, hisz a picurka településnek nincs olyan területe, mely lakhatás céljára szolgálna.

Az Origó által forgatott videó ide kattintva érhető el.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás

TOP 5