Skip to main content

 

A Brexit következtében az év utolsó negyedévében felgyorsult a Nagy-Britanniát elhagyó külföldi munkavállalók száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint - írta az Inforádió a múlt héten.

A hírportál a portfolio.hu értesüléseire hivatkozva adta hírül, hogy októbertől az év végéig 50 ezer uniós állampolgár hagyott fel munkájával Nagy-Britanniában.

hirdetés

Azonban a statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy az adatok "szezonálisan nem kiigazítottak", így messzemenő következtetést senkinek nem érdemes egyelőre levonnia.

Ugyanakkor szakértők, például a CIPD részéről olyan vélemények is elhangzottak, hogy az üzleti szektorban rövidesen már munkaerőhiánnyal kell számolnia a brit cégeknek.

Szeretné jelentősen csökkenteni a havi kiadásait? - A könyvet ma akciósan, ide kattintva lehet megvenni. Egyet fizet, Kettőt kap!

Ugyanígy veszélyeztetett a brit közalkalmazotti szektor is, várhatóan az egészségügyben is hiány lép majd fel uniós munkavállalókból. 

Annak ellenére, hogy az 50 ezer fős csökkenés igen nagy számot jelent, a szigetországban még mindig 2.3 millió külföldi munkavállaló dolgozik, írja a businessinsider.com.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5