Skip to main content

 

Minden szülő megerősítheti: a gyerekek gyorsan kinövik a ruháikat.

Ezen a problémán próbál segíteni egy londoni székhelyű dizájner. Olyan tartós ruhákat tervezett, amelyek 4-től 36 hónapos korukig illenek a gyerekekre, mert különleges, pliszírozott anyaguk miatt együtt nőnek a viselőikkel.

hirdetés

Petit Pli (kis pliszé) elnevezésű öltözetek innovatív redőzöttségi rendszere lehetővé teszi, hogy a ruhák több irányban táguljanak, ugyanakkor vissza tudnak húzódni az eredeti méretükre. 

Állandó mérethez igazodásra lettek tervezve, tehát sose lesznek kicsit rövidebbek vagy hosszabbak a kelleténél"

– mondta a tervező Ryan Mario Yasin a Reuters hírügynökségnek.

„Mindig változtatják az alakjukat és akár mozgás közben is hozzáalakulnak a gyerekhez. Így például miközben a gyerek futkározik, a redők mindkét irányba deformálódnak, vagy összehajtogatódnak, vagy kitágulnak és összhangban mozognak a gyerekkel" – tette hozzá a londoni Royal College of Arton végzett tervező.

Yasin szerint a gyerekek hét ruhaméretet nőnek az első két életévben, ami azt jelenti, hogy a szülők nyakán marad a csomó alig használt ruhanemű, amit kinőtt a csemetéjük. A Petit Pli tervezésének célja, hogy pénzt takarítson meg a szülőknek és csökkentse a divatipar által termelt hulladékot, mondta a dizájner.

Yasin a ruha tervezésekor jó hasznát vette az aeronautikai mérnöki végzettségének, de a szövetbe beágyazott különleges szerkezetet az ősi japán origamiművészet inspirálta.

„A ruházat pihekönnyű, így bármely évszakban felhúzható a rajtunk lévő ruhadarabokra. Szél- és vízálló, vízlepergető bevonattal"

– mondta a tervező.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - Nyitókép: Petit Pli növekvő ruha, Forrás: YouTube

TOP 5