Skip to main content

A sportszergyártó olyan új termékeket és csomagolásokat dob piacra, amelyek környezetbarát anyagokból készülnek. A Puma terve az, hogy 2015-re termékeinek fele a ma ismert legjobb fenntarthatósági szabványoknak feleljen meg.

A Puma új, zöld termékkolekciót dobott piacra, amely illeszkedik a vállalat azon célkitűzéséhez, hogy a jelenlegihez képest 25 százalékkal csökkentsék a a szén, az energia és a víz felhasználását. A sortszergyátrtó stratégiai vállalása, hogy 2015-re a Puma cipőinek, ruházati cikkeinek és felszereléseinek fele megfeleljen a jelenleg ismert legjobb fenntarthatósági szabványoknak.

Ehhez kapcsolódó innováció a Clever Little Bag nevű ökocsomagolás is, amelyet 2011-ben hazánkban is bevezettek. Ez tulajdonképpen olyan lebomló táskákat jelent, amely az eddigi papír- és műanyagtáskákhoz képest évi 192 tonna műanyag és 293 tonna papír megtakarítását teszik lehetővé. További csomagolási újítás a Clever little Shopper bevezetése - teljes egészében kukoricakeményítőből álló zacskóról van szó. Az efféle táskák 100 százalékban biológiailag bomlanak le, így nem terhelik a hulladéklerakókat.

A cipők terén ezen kívül bevezették a Re-Suede nevű modellt, amely az egyik klasszikus forma újrahasznosított anyagokból készült változata. Az új lábbeli súlya kisebb az eredetinél, valamint csökkent a termék ökológiai lábnyoma is. A cipő velúr anyaga és a külső talpa is újrahasznosított, a könnyű súly pedig hozzájárul ahhoz, hogy a szállításnál kevesebb energiát használjanak fel: 50 tonna szén-dioxiddal kevesebb kerül kibocsájtásra tízezer pár cipő szállításakor.

Forrás: http://csr.mandiner.hu/cikk/20120607_kornyezetbarat_innovacio_a_pumanal

TOP 5