Skip to main content

tiktok utajovobe.eu 

Korábban az Origo is megírta, hogy a Microsoft és a Twitter is tárgyal a népszerű alkalmazás, a TikTok amerikai, kanadai, ausztrál és új-zélandi részlegének megvásárlásáról a kínai tulajdonossal, a ByteDance-szel.

Most viszont egy új cég is képbe került, ráadásul annak érdeklődését Donald Trump amerikai elnöke is támogatja, így létre jöhet egy esetleges megállapodás a TikTok felvásárlásáról.

hirdetés

A ByteDance akkor került nehéz helyzetbe, amikor egy elnöki rendelet értelmében nemzetbiztonsági okokra hivatkozva határidőt szabtak a TikTok-nak, amely lejártával betiltja a tinik körében népszerű alkalmazást az Egyesült Államokban.

A TikTok csak úgy maradhatna elérhető, ha azt egy amerikai cég veszi meg.

A Microsoft jelentkezett be elsőnek, majd néhány héttel rá a Twitter is beszállt a versenybe.

A tárgyalások azonban nem haladtak megfelelő sebességgel, ennek köszönhetően pedig az Oracle is betársult a két amerikai cég mellé, ráadásul úgy tűnik, Donald Trump is támogat egy esetleges felvásárlásra az Oracle részéről.

Bárki is veszi meg a TikTok-ot, nem a teljes globális platformot kapja meg, hanem csak bizonyos országokra kiterjedő működést. Így például Európában és Kínában továbbra is a ByteDance marad a tulajdonos.

Az Oracle a hírek szerint több befektetővel társulva vásárolná még az TikTok amerikai, ausztrál, új-zélandi és kanadai részlegét, mindezt pedig az elnök is támogatja

Az Oracle érkezésével egyértelműen felborult az erősorrend, így már nem a Microsoft a legesélyesebb az üzlet nyélbe ütésére.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5