Skip to main content

Josh indiai app TikTok 

A Google és a Microsoft együtt fektet be a TikTok indiai nyelvű riválisának számító Josh mögött álló vállalatba. A VerSe Innovation értéke ezzel meghaladja majd az 1 milliárd dollárt.

A két amerikai technológiai óriás is csatlakozik ahhoz a befektetési körhöz, amely összesen több mint 100 millió dolláros tőkeemelést jelent a TikTok indiai nyelvű riválisának.

hirdetés

A JOSH MÖGÖTT ÁLLÓ VERSE INNOVATION EGYÉBKÉNT MÁR OLYAN BEFEKTETŐKET TUDHAT MAGA MELLETT, MINT A GOLDMAN SACHS VAGY A SEQUOIA CAPITAL INDIA

– írja a Bloomberg.

A VerSe tervei szerint a tőkéből különböző technológiai fejlesztéseket hajtanának végre, beleértve például a tartalomgyártási ökoszisztéma kiszélesítését, vagy a mesterséges intelligencia felhasználását a szélesebb közönség elérése érdekében.

A társaság emellett szeretne kitörni a hazai keretek közül, de a nemzetközi piacokra való bekerüléshez meg kell nyernie magának más nyelvű tartalomgyártókat is.

A Josh egyébként az egyik olyan vállalat, amely elkezdte betölteni a TikTok után maradt helyi űrt, miután Indiában betiltották a kínai alkalmazást. A Josh nemzetközi terjeszkedésének jelenlegi akadálya, hogy kifejezetten az indiai közösséget célozza meg – vagyis a cégnek valahogy le kellene küzdenie a nyelvi korlátokat.

AZ APPLIKÁCIÓ AZONBAN IGEN GYORS NÖVEKEDÉSNEK INDULT AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN, ÉS JELENLEG MÁR 77 MILLIÓ HAVI AKTÍV FELHASZNÁLÓJA VAN. EMELLETT NAPI TÖBB MINT 1,5 MILLIÁRD VIDEÓT NÉZNEK MEG AZ OLDALON

- derül ki a vállalat közleményéből.

MINDAZONÁLTAL NEM MEGLEPŐ, HOGY MÁR AZ AMERIKAI NAGYVÁLLALATOK IS IGYEKEZNEK LECSAPNI AZ INDIAI PIACON REJLŐ LEHETŐSÉGRE.

A Google alelnöke, Caesar Sengupta például hangsúlyozta, csak az elmúlt két évben 100 millió új internetfelhasználó jelent meg Indiában, ahogy a vidéki lakosság körében is egyre többen lépnek be az online térbe.

Ez pedig hatalmas lehetőséget jelent a befektetők számára is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5