Skip to main content
ufo-videók titkosítás Amerikai

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A haditengerészet sokkal több ufóvideóval rendelkezik, mint amennyit nyilvánosságra hoznak

A felvételek többségét azonban valószínűleg soha nem fogjuk látni, erre pedig megvan a magyarázat.

hirdetés

Titkosított felvételek

Az amerikai haditengerészet birtokában számos azonosítatlan repülő tárgyról (UFO-ról) – vagy ahogy a védelmi minisztérium előszeretettel nevezi, azonosítatlan légi jelenségről (UAP-ról) – készített videófelvétel van, ezeket azonban nem fogják nyilvánosságra hozni, mert az ártana a nemzetbiztonságnak – idézi a haditengerészet szóvivőjét a Live Science tudományos portál.

A beismerés válasz volt a The Black Vault nevű weboldal által benyújtott kérelemre, amely az információszabadságról szóló törvényre (FOIA) hivatkozva kérte volna több ezer oldalnyi ufókkal kapcsolatos dokumentum nyilvánosságra hozatalát.

A The Black Vault még 2020 áprilisában nyújtotta be a FOIA-kérelmet az amerikai haditengerészethez. Ennek előzménye, hogy három olyan felvétel is napvilágot látott, amit a haditengerészet pilótái készítettek, és amiken csúcstechnológiásnak tűnő rejtélyes repülő szerkezetek láthatók. A Black Vault azt kérte, hogy a haditengerészet most adjon át minden rendelkezésre álló ufókkal kapcsolatos felvételt.

TÖBB MINT KÉT ÉVVEL KÉSŐBB A KORMÁNY EGY LEVÉLLEL VÁLASZOLT, AMELYBEN MEGERŐSÍTETTE, HOGY LÉTEZNEK TOVÁBBI UFÓFELVÉTELEK IS, NEMZETBIZTONSÁGI OKOKRA HIVATKOZVA AZONBAN EZEKET NEM FOGJÁK NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI. VÁLASZUKBÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY A FENT EMLÍTETT HÁROM VIDEÓVAL AZÉRT TETTEK KIVÉTELT, MERT AZOK KISZIVÁROGTAK, ÉS A MÉDIA BIRTOKÁBA JUTOTTAK.

Az amerikai hadsereg ugyanakkor nagyon komolyan veszi az UAP-ok jelentette potenciális veszélyt.

2022 májusában a Védelmi Minisztérium 1960 óta először tartott nyilvános meghallgatást ufókról. A meghallgatáson elsősorban egy 2021 júniusi Pentagon-jelentésről volt szó, amelyből kiderült, hogy az amerikai haditengerészet pilótái 2004 óta 144 UAP-észlelést jelentettek.

Nemrégiben a Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy szövetségi finanszírozást kap egy új iroda megnyitására, amely kizárólag az amerikai hadsereg, haditengerészet és légierő ufóészlelésekről szóló jelentéseinek kezelésére összpontosít.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Újabb titokzatos UFO-felvétel szivárgott ki a haditengerészettől

Ön is belenézhet most már a titkosítás alól feloldott ufóaktákba

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Military_Material képe a Pixabay -en.

TOP 5